На Закарпатті внаслідок алергічної реакції на укус комахи померли 2 людей

На Закарпатті внаслідок алергічної реакції на укус комахи померли 2 людей
Двоє людей померли внаслідок алергічної реакції на укус комахи 21 липня на Закарпатті. Про це повідомили на Facebook-сторінці Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги.

 

Перший випадок трапився в Мукачеві. 56-річний чоловік працював вдома у саду і його вжалила в око комаха. "Напередодні "швидка" вже надавала йому допомогу з приводу укусу шершня. Тоді життя чоловіка вдалося врятувати. Другий, повторний укус викликав анафілактичний шок. Рідні намагались надати допомогу до приїзду "швидкої", але безуспішно…", — йдеться у повідомленні.

Другий випадок стався у селі Вонігово Тячівського району. До екстреної меддопомоги звернувся 36 річний чоловік. Він розповів, що комаха ужалила його у потилицю. Чоловіку було зле, але медиків викликав через годину після укусу.

"Швидка" була на місці вже за 10 хвилин, але врятувати життя чоловіка не вдалося. Він помер ще до приїзду медиків", — йдеться у повідомленні.

Остаточну причину смерті цих двох чоловіків встановлять судово-медичні експерти.

Загалом, за інформацією Закарпатського терцентру екстреної меддопомоги, з початку травня на Закарпатті швидка 161 раз виїжджала на виклики після укусів комах. Що робити при укусах та коли звертатися до лікаря, — розповідають в центрі екстреної меддопомоги.

Якщо Вас або когось поряд ужалили комахи і Ви бачите раптові та сильні прояви алергії чи інтоксикації потрібно відразу викликати "швидку", розстебніть на ній/ньому одяг, щоб стало легше дихати, покладіть на бік, в разі зупинки дихання переходьте до серцево-легеневої реанімації.

Перша домедична допомога при укусах комах

  • Видаліть жало, якщо воно залишилося в шкірі.
  • Промийте місце укусу з водою та милом.
  • Покладіть холодний компрес на місце укусу.
  • Прийміть антигістамінні препарати.
  • Пийте багато води або солодкого чаю.
Якщо у вас була важка алергічна реакція на укус комахи, носіть із собою мінімальний набір медикаментів для надання першої допомоги. Не займайтеся самолікуванням. Зверніться до лікаря, він може підібрати необхідні препарати і дози з урахуванням можливих ризиків і протипоказів.

Коли необхідно звернутися до лікаря?

  • якщо вкусили понад три бджоли чи оси;
  • комаха вжалила в область обличчя;
  • оса або бджола вжалила в губу, язик або гортань;
  • раніше у вас уже були випадки набряку Квінке, анафілактичного шоку;
  • після укусу почалися нудота, блювота, судоми, помутніння свідомості аж до непритомності.

 

22 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів