На Закарпатті засудили агента ФСБ за пособництво у захопленні державної влади

На Закарпатті засудили агента ФСБ за пособництво у захопленні державної влади
На Закарпатті до семи років в'язниці засудили агента ФСБ РФ за пособництво у захопленні державної влади. Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

 

За її словами, чоловік виконував завдання щодо збору та передачі ворогу інформації про суспільно-політичні та економічні процеси в Україні.

"Обвинувачений погодився підготувати ряд фейкових публікацій у ЗМІ з тиражуванням закликів до "вигнання націоналістичних угруповань задля порятунку великих міст", а також критики тих, хто, рятуючись від війни, евакуює свої сім’ї в інші регіони України чи за кордон", — розповіла речниця.

Крім того, обвинувачуваний мав поширювати думку про те, що нібито деструктивні дії української влади призводять до мародерства та загибелі військових. За це він регулярно отримував матеріальну винагороду, яка надходила на банківські рахунки його співмешканки.

На початку березня агента ФСБ та його співмешканку затримали у Мукачівському районі. На період слідства вони перебували під вартою без права внесення застави. Жінку засудили до 5 років ув’язнення з іспитовим терміном 3 роки за пособництво в діях, вчинених з метою захоплення державної влади.

Громадянина РФ, що проживав у Сваляві, засудили до 7 років ув’язнення за пособництво в діях, вчинених з метою захоплення державної влади.

 

19 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів