Закарпатська митниця скерувала до суду 735 справ на 137 млн гривень

Закарпатська митниця скерувала до суду 735 справ на 137 млн гривень
За перші 6 місяців 2022 року Закарпатська митниця передала на розгляд суду 735 справ на загальну суму 137 млн грн.

 

Відтак, отримано рішення суду по 477 справах про порушення митних правил на суму 67,4 млн грн, з яких:

  • застосовано конфіскацію по 320 справах на суму майже 49,4 млн грн;
  • судом накладено штрафів по 242 справах на загальну суму майже 51 млн грн;
  • стягнено штрафів за постановами суду на загальну суму 2,2 млн грн.

Крім цього, за перші півроку п.р. митницею розглянуто 125 справ про порушення митних правил та прийнято рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу у 118 випадках. Сума накладених штрафів становить 2,6 млн грн, стягнуто 1,4 млн грн.

Нагадаємо, що відповідно до Митного кодексу України порушення митних правил є адміністративним правопорушенням за яке передбачена адміністративна відповідальність (ст. 458).

Процедура притягнення до адміністративної відповідальності за порушення митних правил регулюється одночасно МКУ та Кодексом України про адміністративні правопорушення (ст. 2 КУпАП).

МКУ передбачає, що постанова суду у справі про порушення митних правил може бути оскаржена. Тобто особа, стосовно якої здійснюється провадження у митній справі, має право на оскарження. При цьому, порядок оскарження постанови суду у справі про порушення митних правил визначається КУпАП.

Варто звернути увагу, що відповідно до ст. 294 КУпАП постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню не підлягає.

Закарпатська митниця

 

11 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів