На Закарпатті засудили агента рф, який планував вчинення терористичних актів

На Закарпатті засудили агента рф, який планував вчинення терористичних актів
Як встановили слідчі УСБУ в Закарпатській області, ним виявився 51-річний уродженець Луганської області, який намагався вчинити теракти для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні та дискредитації України на міжнародній арені.

 

За даними спецслужби, чоловік був завербований представниками спецслужб рф для проведення розвідувально-підривної діяльності проти державної безпеки України. За завданням своїх «кураторів» агент планував вчинення підпалів зарубіжної дипломатичної установи, декількох автомобілів з іноземною реєстрацією і пошкодження історичного пам’ятника на території Закарпаття. Крім того, зловмисник підшукував виконавця для вбивства громадського діяча. За здійснення злочину він «гарантував» 30 тис. дол. Серед інших «завдань» іноземного агента був також збір і передача спецслужбам РФ секретних відомостей про військові об’єкти на території регіону.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258,  ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років. За оперативними даними, особа переховується на території РФ. Судовий розгляд здійснювався у порядку спеціального судового провадження, за відсутності обвинуваченого. Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

07 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів