На британському кінофестивалі "Sheffield DocFest" презентували фільм закарпатського режисера

На британському кінофестивалі "Sheffield DocFest" презентували фільм закарпатського режисера
На британському кінофестивалі "Sheffield DocFest" презентували документальний фільм закарпатського режисера Дмитра Грешка "Між небом і горами". Про це повідомили на сайті Docudays. Презентація відбулася в рамках програми "Пароль: паляниця", у якій, зокрема, представили 6 сучасних українських документальних фільмів.

 

Документальний фільм "Між небом і горами" закарпатця став однією з чотирьох робіт з національного конкурсу Docudays UA-2022.

Події у фільмі відбуваються у гірському селі Колочава на Закарпатті. Кінокартина розповідає про життя селян під час пандемії коронавірусу, а також про роботу місцевих фельдшерок.

Фото: Docudays

"Жителі села народжуються, одружуються, святкують… і, зрештою, помирають. Життя занадто коротке, щоб його можна було поставити на паузу. Здається, що життєвий цикл у цьому селі триватиме вічно, але чи зможуть місцеві вижити, якщо наступна пандемія стане більш загрозливою? Життя в селі триває, а працівники швидкої завжди готові прийти на допомогу", — йдеться в описі документального фільму "Між небом і горами" на сайті Docudays.

Режисер Дмитро Грешко раніше працював над документальними роботами "66 сцен Ужгорода" (2018), "72 години" (2019), "Сніжні Барси Карпат" (2019) та "Врятуй мене лікарю" (2020). Остання картина, про роботу київської станції швидкої допомоги у новорічну ніч виборола Спеціальний диплом журі Національного конкурсу 49-го Київського МКФ "Молодість".

 

01 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів