На Закарпатті створять хаб громадської активності

Про це повідомляють у громадській організації «Європейська школа».

 

Створення та облаштування відбуватиметься в рамках проєкту «NGO relocation». Організатори  отримали 33 заявки із семи областей України. За результатами конкурсу у Закарпатській, Хмельницькій та Івано-Франківській областях громадські організації-переможці отримають підтримку у створенні та облаштуванні хабів громадської активності в обласних центрах, які в подальшому працюватимуть з релокованими громадськими організаціями. У хабі працюватиме координатор, який сприятиме ефективній реалізації активностей проєкту, виявлятиме потреби громадських активістів та надаватиме пропозиції щодо їх задоволення. Проєкт діятиме протягом 12-ти місяців, в рамках якого регулярно проводитимуться освітні та інтеграційні заходи для релокованих громадських організацій.

«Після повномасштабного вторгнення росії в Україну на Закарпатті знайшли прихисток близько 400 тисяч вимушених переселенців, серед котрих чимало громадських активістів та цілі команди громадських організацій. У новому для себе регіоні вони потребують підтримки у вигляді обладнання та приміщень для продовження роботи. Для них важливо мати умови та безпечні місця, де їм вдасться відновити свої проєкти та започаткувати нові. Ми впевнені, що створимо потужний хаб громадської активності, який стане місцем розвитку для низки організацій», - розповів виконавчий директор ГО «Європейська школа» Борис Чернявський.

Довідково: проєкт «NGO relocation» реалізовує команда громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві за Національним фондом на підтримку демократії (NED).

 

21 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів