На Закарпатті встановили вакцинальний статус у 1260 внутрішніх переселенців

На Закарпатті встановили вакцинальний статус у 1260 внутрішніх переселенців
На Закарпатті спільно з представниками Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні триває кампанія по вакцинації внутрішньо переміщених осіб у місцях їх тимчасового компактного проживання.

 

За підсумками минулого тижня фахівці 11 структурних підрозділів ДУ "ЗОЦКПХ МОЗ України» відвідали 32 притулки ВПО.  Під час візитів спілкувалися з переміщеними особами та за їх словами, а також на підставі представленої медичної документації встановили вакцинальний статус у 1260 осіб.

Cеред опитаних 852 дорослихвстановили 140 осіб, які виявили бажання провести планові профілактичні щеплення. Також опитали батьків 408 дітей до 17 років, серед яких встановили, що 51 дитина потребує проведення планової вакцинації, на що батьки дали згоду. Сформовані списки щодо вакцинального статусу ВПО (дорослих і дітей) та необхідних планових щеплень з підписами про згоду на вакцинацію та обробку персональних даних нашими фахівцями передані у відповідні за територіальним розподілом Центри ПМСД.

Одночасно, при спілкуванні з переселенцями лікарі-епідеміологи та помічники лікарів-епідеміологів структурних підрозділів ДУ "ЗОЦКПХ МОЗ України» продовжують проводити санітарно-роз’яснювальну роботу з питань необхiдностi проведення заходiв специфiчної профiлактики iнфекцiйних хвороб шляхом вакцинації, особливо в умовах воєнного стану. Також роздають наглядні інформаційні брошури, буклети  з корисними порадами для збереження здоров’я дітей та їх батьків: «Поради батькам під час війни», «Як створити безпечне середовище для дитини», «Як вберегти свою дитину від смертельних інфекційних хвороб. Календар профілактичних щеплень» та інше.

zakarpattya.net.ua

 

18 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів