Із початку року у Закарпатській області всиновили 16 дітей

Із початку року у Закарпатській області всиновили 16 дітей
Вобласті знизився рівень підліткової злочинності. Про це на брифінгу повідомила Світлана Якімеліна, начальниця Служби у справах дітей Закарпатської ОВА. Упродовж 5 місяців 2022 р. правоохоронці зафіксували на 62,5% менше злочинів, ніж за аналогічний період минулого року. Також на майже 50% знизилася кількість дітей, котрі скоїли злочини.

 

Водночас в області збільшилася кількість дітей, які проживають в сім’ях з неналежним вихованням, та тих, котрі зазнали жорстокого поводження.

Також Світлана Якімеліна розповіла, що за офіційними даними на Закарпатті проживають 43 996 вимушено переміщених дітей, із них 402 – перебувають на цілодобовому утриманні закладів інституційного нагляду.

«На територію області евакуювалися 7 дитячих будинків сімейного типу, 13 прийомних сімей, 12 закладів», – додала спікерка.

Завдяки тісній співпраці місцевих служб у справах дітей, громадських організацій і волонтерів вдається оперативно вивчати потреби сімей чи закладів та задовольняти їх.

«Упродовж року до сімейних форм виховання влаштували 146 дітей, з них 16 – усиновлені. Також на Закарпатті функціонують 46 дитбудинків сімейного типу та 48 прийомних сімей, ще два нові ДБСТ створили у 2022 році», – наголосила Світлана Якімеліна.

Спікерка повідомила й про зміни в законодавстві, які прийняли від початку дії воєнного стану. Зокрема, вони стосуються встановлення правового статусу дитини позбавленої батьківського піклування, влаштування під опіку та піклування за умови наявності родинних стосунків, влаштування дітей, які залишилися без піклування батьків, тощо.

Закарпатська ОВА

 

02 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів