На Закарпатті судитимуть ексземлевпорядника через підозру в службовій недбалості

На Закарпатті судитимуть ексземлевпорядника через підозру в службовій недбалості
На Закарпатті судитимуть ексземлевпорядника через підозру в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура на сайті.

 

За даними слідства, службовець підготував проєкти рішень щодо відведення громадянам ділянок на території села Нижні Ворота Мукачівського району та підписав ряд необхідних документів. Далі такі проєкти рішень затвердили на засіданні сесії сільради, а громадяни одержали у приватну власність землі для будівництва та обслуговування житлових будівель. При цьому землевпорядник не взяв до уваги той факт, що ділянки належали Гірсько-Карпатській дослідній станції Національної академії аграрних наук України. Таким чином із постійного користування наукової установи вибули землі загальною вартістю понад 1 мільйон гривень, — йдеться у повідомленні.

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Згідно із санкцією статті йому загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

24 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів