У селі Яноші на Закарпатті планують розпочати будівництво сміттєпереробного заводу

У селі Яноші на Закарпатті планують розпочати будівництво сміттєпереробного заводу
Будівництво сміттєпереробного заводу планують розпочати 1 червня у селі Яноші Берегівського району. Про це 19 травня на сесії Закарпатської обласної ради повідомив голова облради Володимир Чубірко.

 

За його словами, на реалізацію цього проєкту міжнародні партнери виділили понад 7 млн євро. "Три млн євро виділили угорською стороною, до п'яти мільйонів — Євросоюзу. У нас є всі кошти, щоб реалізувати цей проєкт. Це спільне досягнення — перший повноцінний сміттєпереробний завод, який забезпечить утилізацію сміття 200 тисяч населення Берегівського району", — повідомив Володимир Чубірко.

Що відомо:

  • Сміттєпереробний завод у селі Яноші Берегівського району відкривали у грудні 2015 року. Тоді запустили у тестовому режимі сортувальну лінію. Проєктом передбачили, що у 40-ка населених пунктах Берегівського району мали встановити 70 пунктів роздільного збору сміття. Завод, який мав би переробляти за рік понад 30 тис. тонн відходів, не працював жодного дня. Для його повноцінної роботи необхідні місця для захоронення та компостування органіки.
  • На будівництво тих споруд, які є на місці майбутнього заводу, вже витратили понад 14 мільйонів гривень з держбюджету та грантових коштів. За цю суму побудували кілометр під’їзної дороги, ангар, встановили прес і сортувальну лінію, пристосовану до сміття та інше обладнання.

 

19 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів