Богдан Андріїв зустрівся з представниками Дитячий фонд ООН – ЮНІСЕФ

Богдан Андріїв зустрівся з представниками Дитячий фонд ООН – ЮНІСЕФ
Як Дитячий фонд ООН – ЮНІСЕФ, що в усьому світі працює для захисту прав та інтересів дітей, може допомогти Ужгороду, сьогодні обговорили міський голова Богдан Андріїв та представники цієї організації.

 

ЮНІСЕФ, спільно з Міністерством соціальної політики України, вже виплачує фінансову допомогу – 2 220 гривень на місяць упродовж 3 місяців на одного члена сім’ї внутрішньо переміщеним родинам, де троє і більше дітей до 18 років, серед яких є дитина до 2 років, а також, де двоє та більше дітей до 18 років, серед яких одна або більше дітей з інвалідністю. Дитячий фонд ООН на Закарпатті встановлює і мобільні простори, де дітки можуть гратися, отримати послуги, психологічну допомогу. В Ужгороді, зокрема, такий розташували на території історико-культурного комплексу «Совине гніздо».

Діють також 5 мобільних бригад, які виїздять у місця компактного проживання вимушених переселенців і надають психологічну, юридичну допомогу. Сьогодні на зустрічі представники ЮНІСЕФ Україна – радник із питань адвокації Тобі Фрікер, керівник регіональних офісів Бенджамін Фішер, керівниця соціальних та поведінкових змін Анна Суходольська, керівниця відділу комунікацій Ніна Сорокопуд, менеджер з комунікації Світлана Кісільова, регіональний комунікаційний координатор в Ужгороді Віталій Завадяк цікавилися, які є потреби в Ужгороді і чим можна допомогти місту за програмами Дитячого фонду ООН.

Начальник управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міської ради Ярослав Глагола, його заступник Іван Яцук наголосили, що в країні порушені алгоритми централізованого постачання ліків, обмежена робота фармацевтичних фірм, а волонтерська, гуманітарна допомога, скажімо для Ужгорода, не покриває всі потреби. Тому нашому місту вкрай необхідні інсуліни, наркотичні лікарські препарати, ліки для онкохворих тощо. Представники ЮНІСЕФ розповіли, що у деякі регіони постачали спеціалізовані набори для першої допомоги в умовах стаціонару. Кожен такий набір розрахований на 10 тисяч пацієнтів, про перелік препаратів і засобів, які до них входять, нададуть детальну інформацію. Ішлося також про постачання вакцин для щеплень дітей від різних захворювань. За інформацією управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення міськради, наразі препаратів вистачає, але оскільки в Ужгород приїхало багато дітей з інших регіонів і не відомо, як надалі буде з постачанням, то така допомога теж потрібна.

Начальниця управління освіти міської ради Наталія Мухомедьянова зазначила, що згодом, можливо, буде потреба створювати ще один інклюзивно-ресурсний центр для роботи з дітками з інвалідністю. Наразі також складно провести моніторинг, чи мають усі переселені діти гаджети для якісного залучення до навчання – в Ужгороді воно наразі проводиться дистанційно. Діти, які проживають у школах, можуть долучатися через комп’ютерні класи.

Представники ЮНІСЕФ запропонували, що можуть допомогти з наборами для навчання і в місцях компактного проживання переселенців установити спільно точки – у приміщеннях чи на вулицях – простори для гри, занять дітей, надання їм психологічної допомоги. За словами Наталії Мухомедьянової, найбільше дітей проживають у Класичній гімназії, школах №6,8, а також у гуртожитках.

Готові представники Дитячого фонду ООН також продовжувати реалізовувати в Ужгороді ініціативу ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді», яка почала діяти ще кілька років тому і спрямована на підтримку місцевої влади у реалізації ними прав дітей.

Ужгородська міська рада

 

08 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів