На Закарпатті проведено майже 150 лабораторних досліджень води та кулінарної продукції з місць харчування переселенців

На Закарпатті проведено майже 150 лабораторних досліджень води та кулінарної продукції з місць харчування переселенців

 

З метою запобігання масових харчових отруєнь у місцях надання гуманітарної допомоги та місцях, де організовано харчування переселенців, які прибувають на територію області, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та працівниками Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється постійний моніторинг обігу харчових продуктів тваринного, рослинного походження та води.

Протягом березня місяця досліджено 47 зразків питної води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Відхилення від встановлених нормативів за мікробіологічними показниками виявлено у 16 зразках.

Проведено дослідження 101 зразка готової кулінарної продукції та сировини.

Лабораторія продовжує моніторити якість та безпечність питної води та продуктів харчування в області.

Звертаємо увагу, що дослідження взірців питної води із джерел централізованого та децентралізованого водопостачання, а також готових страв для проведення лабораторних досліджень на відповідність показникам безпеки проводяться на безоплатній основі.

Окрім того, у першому кварталі поточного року проведено 21 експертизу харчової продукції, відправленої на експорт, 54 експертизи імпортної продукції та 56 експертиз продукції, відібраної на підприємствах області.

За цей же період було досліджено 378 гігієнічних змивів з поверхонь на бактерії групи кишкової палички та стафілокок. Невідповідність виявлено у 2 закладах:

  • Мукачівська спеціальна школа І-ІІІ ступенів, м. Мукачево, вул. Богатирська, 4 – змив з миски для риби виявлено бактерії групи кишкової палички;
  • ТДВ «Венеція», м. Мукачево, вул. Космонавта Беляєва, 2 – змив з черпака для других страв виявлено бактерії групи кишкової палички.

Також досліджено 3 проби повітря на мікобіологічні показники.

Про результати досліджень проінформовано органи місцевої влади та Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

 

06 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів