В Ужгороді дітям провели майстер-клас із виготовлення "ляльки-мотанки" (ФОТО, ВІДЕО)

В Ужгороді дітям провели майстер-клас із виготовлення "ляльки-мотанки" (ФОТО, ВІДЕО)
Майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок для дітей ужгородців та вимушених переселенців провели 3 квітня в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту. Проводила заняття майстриня Олена Сігетій.

 

За її словами, попередньо охочих поділили на дві групи за віком. Майстер-клас для першої групи провели о 12-ій годині, для другої — о 13-ій.

Уперше ляльку мотанку робила десятирічна ужгородка Єлизавета Кобиляш. Дівчина розповіла: "Подобається, це цікаво. Я такого ніколи не робила, я тільки шила, а це дуже цікаво — робити ручки. Я цього не знала, а зараз уже знаю".

З Єлизаветою на майстер-клас прийшла Зореслава Попіней. Дівчина вимушена переселенка з Києва. Зараз вона живе в Єлизавети. "Треба було голову зробити. Зараз плаття робимо. Спочатку голову, потім руки, потім зв'язували. Зробили платтячко й накинули блузку. Напевно, буде, як оберіг вдома, думаю", — розповіла Зореслава.

6-річна Єва Орлова до Ужгорода приїхала з Київської області. Дівчинка найменша учасниця першої групи майстер-класу. Ляльку-мотанку їй допомагала робити мама Оксана Орлова.

"Дуже подобається. Трішки відволікаємось, тому що немає чим зайнятися, бо ми не на своїй рідній землі. Садочки не працюють, в школи також не маємо можливості поки ходити, тому так. Дуже люблю рукоділля, тому хочу трішки дитину залучати. Вона непосидюча, але в неї виходить", — розповіла Оксана Орлова.

Майстриня Олена Сігетій каже: ляльки-мотанки можна використовувати, як оберіг чи як дитячу іграшку. Робили мотанку з бавовняних ниток та бавовняної тканини. Тривав майстер-клас годину.

Суспільне Закарпаття

 

04 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів