Посольство Словаччини в Україні переїхало в Ужгород і відновило роботу

Посольство Словаччини в Україні переїхало в Ужгород і відновило роботу
Міністерство закордонних та європейських справ Словацької Республіки перенесло посольство Словаччини в Україні з Києва до Ужгорода. В установі відновили роботу. Про це повідомив у Telegram-каналі голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

 

"Дипломати розташувалися на базі Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді. Віктор Микита провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіном, під час якої обговорили подальшу співпрацю із закордонними партнерами", — йдеться у повідомленні Закарпатської обласної військової адміністрації.

"Вважаю це важливим кроком назустріч Україні. Це також важливий крок для дипломатичної служби, тому що вони допомагатимуть на місці, на кордоні", — сказав міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок. "Вони повністю здійснюватимуть дипломатичну діяльність й особливо висвітлюватимуть події в Україні", — передає слова міністра словацьке агенство новин TASR.

За словами Івана Торчка, цим кроком Словаччина хоче показати, що вона залишається в Україні. Працюватимуть у посольстві ті самі співробітники, яких евакуювали з Києва. Міністерство постійно оцінюватиме ситуацію у зв'язку з війною.

Суспільне Закарпаття

 

27 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів