В Ужгороді дві родини ВПО отримали безоплатне тимчасове користування житлом

В Ужгороді дві родини ВПО отримали безоплатне тимчасове користування житлом
Уперше в Ужгороді 2 родини внутрішньо переміщених осіб, які переїхали в наше місто через війну на сході України, напередодні в міській раді отримали ордери і підписали договори про безоплатне тимчасове користування житлом.

 

Як повідомив міський голова Богдан Андріїв, мама з донькою і друга сім’я – мама з двома дітьми та їхня бабуся – зможуть жити в цих помешканнях до року, а якщо їхній статус не зміниться і вони не набудуть інше житло, згодом зможуть продовжити користування квартирами.

 

"Минулого року Ужгородська міська рада взяла участь у державній Програмі, за якою купується житло для надання його внутрішньо переміщеним особам. 70% вартості сплачується за рахунок державного бюджету, а 30% ми виділяємо із бюджету громади. Так купили 2 квартири, які стали власністю громади Ужгорода. За встановленою системою оцінювання визначили 2 найбільш вразливі сім’ї, котрим і передали тимчасове житло. 

 

Цього року теж скеруємо на розгляд Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України пропозиції, щоб ще купити житло для переселенців.

 

Дякую депутатам міської ради за підтримку цього рішення у сесійній залі, членам виконкому, а також працівникам департаменту соціальної політики й управління правового забезпечення міськради за пророблену роботу", написав Богдан Євстафійович на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

19 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів