Гірськолижниця Шепіленко із Закарпаття – про дебют на Олімпіаді: "Розумію свій рівень: на медалі не розраховувала"

Гірськолижниця Шепіленко із Закарпаття – про дебют на Олімпіаді: "Розумію свій рівень: на медалі не розраховувала"
Українська спортсменка розповіла про налаштування на дебютні Ігри в кар'єрі та першу здійснену мрію – для Суспільне Спорт.

 

У третій змагальний день Олімпійських ігор-2022 у Пекіні відбулися перші старти з гірськолижного спорту. Зокрема, вперше на олімпійський спуск вийшла українка Анастасія Шепіленко. Свою дебютну Олімпіаду гірськолижниця розпочала з гігантського слалому.

Загалом у змаганнях брали участь 80 спортсменок. З них подолати заїзди змогли лише 49. Українка Шепіленко фінішувала 39-ю. Це найкращий український результат у жіночому слалом-гіганті з 2006 року. Тоді на Олімпіаді в Турині Юлія Сипаренко стала 35-ю в цій дисципліні.

У першому спуску Шепіленко показала 45-й час – 1:05.95 хвилини, а в другому, попри гірший час, – 40-й – 1:06.38. За сумою двох заїздів Анастасія програла 16.64 секунди переможниці, шведці Сарі Гектор.

Враженнями від першого старту на Іграх Шепіленко поділилася в коментарі Суспільне Спорт.

Що сказала Анастасія Шепіленко

  • Про налаштування на дебютну Олімпіаду

"Це велика честь представляти нашу країну. До цих змагань морально готувалася так, ніби це звичайний старт, аби легше було проїхати трасу на тому рівні, на якому я їжджу всі змагання й тренування. Є ще куди покращуватися. Розумію свій рівень у міжнародному рейтингу, тому на медалі сильно не розраховувала".

"Це, звісно, мрія кожного спортсмена, але [над цим] будемо працювати далі. Будемо покращуватися наступного сезону. Одна міря вже здійснена: потрапити на Олімпійські ігри. Це, напевно, мрія кожної маленької дитини".
  • Про умови на трасі

"Сніг досить агресивний, але він чіпкий. Звичайно, попадається лід на трасі, але якщо працювати, можна з нею впоратися".

  • Про підготовку до інших дисциплін

"Я тренувала супергігант. Зі слалом-гіганту в нас трохи мало вийшло тренувань, тому будемо налаштовуватися на супергігант, але також будемо стартувати слалом".

Хто така Анастасія Шепіленко

  • 21-річна українська гірськолижниця, яка представляє Закарпатську область.
  • Для Шепіленко Олімпійські ігри в Пекіні стали дебютними в кар'єрі.
  • Найкращий результат українки на рівні чемпіонатів світу – 35-те місце в слаломі (2021). На тій самій світовій першості стала 36-ю в гігантському слаломі.
  • Цього року була 34-ю в супергіганті на етапі Кубка світу в Кортіні-д'Ампеццо.

Суспільне Закарпаття

Нагадаємо, Закарпатець показав кращий результат України в історії у чоловічому даунгілі на Олімпіаді-2022

Ужгородка Аннамарі Данча завтра виступить на Олімпійських іграх у Пекіні

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів