Переробка сміття, вода, агропромисловий комплекс: Ізраїль зацікавився Закарпаттям

Переробка сміття, вода, агропромисловий комплекс: Ізраїль зацікавився Закарпаттям
Брифінг за результатами зустрічі голови Закарпатської ОДА Віктора Микити із заступником Посла Держави Ізраїль в Україні Йоавом Бистрицьки відбувся сьогодні в Закарпатській обласній державній адміністрації.

 

Як відзначив керівник Закарпаття, це перша зустріч представників посольства Ізраїлю в Закарпатській області.

«Насамперед я хотів би подякувати посольству за допомогу, яка була надана Посольством Ізраїлю в медичній галузі – нашим лікарям передали медичні маски, халати та інші засоби захисту», – прокоментував В. Микита.

Він також уточнив, що під час зустрічі були обговорені питання співпраці в сфері підприємництва, зокрема, сторони вже домовилися про зустріч між представниками бізнесу Ізраїлю та Закарпаття найближчим часом.

Заступник Посла уточнив, що є велика зацікавленість з боку ізраїльських бізнесменів до Закарпаття:

«Ми сьогодні дізналися, як ми можемо співпрацювати. Нас цікавлять такі галузі, як медицина, водопостачання, переробка сміття та агропромисловий комплекс. Сподіваємося на співпрацю, домовилися на зустріч влітку», – уточнив Йоав.

Микита уточнив, що насамперед цікавим для Закарпаття є проекти з переробки сміття, адже це перспективний напрям особливо з огляду на те, що переробка сміття – питання, що практично досі не вирішено не тільки на рівні Закарпаття, а й загалом України.

Уточнюючи, що саме привезли для Закарпаття представники Ізраїлю, посол повідомив:

«Наше Міністерство закордонних справ вирішило передати обладнання для боротьби з ковідом, адже його бракує по всьому світу. Це велика кількість масок, халатів, костюмів для захисту, шприци тощо. Але це тільки початок, ми плануємо співпрацювати в цьому напрямі й надалі. Ми вивчаємо питання, готові допомагати, консультувати, маємо великий досвід, готові ним ділитися».

Заступник посла також додав, що перебуватиме на Закарпатті впродовж двох днів і, оскільки ця зустріч перша, справді дуже багато чого цікавить, багато чого хочуть охопити, вивчити.

«Є бажання налагоджувати тісніші контакти, є бажання бізнесу співпрацювати, але треба для цього створити умови. Мій візит – це початок створення таких умов», – уточнив представник посольства.

Надія Петрів

KISZó.news

 

24 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів