Роботу центральної міської клінічної лікарні в Ужгороді обговорювали на виїзній нараді (ФОТО)

Роботу центральної міської клінічної лікарні в Ужгороді обговорювали на виїзній нараді (ФОТО)
Роботу центральної міської клінічної лікарні в Ужгороді, проблемні питання, які потребують вирішення, а також, на що насамперед виділяти фінансування з міського бюджету, обговорювали днями на виїзній нараді до цього закладу охорони здоров’я.

 

Секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, заступник міського голови Артем Погорєлов, депутати міськради, голови бюджетної та земельної комісій Андрій Риба і Володимир Мильо, заступник начальника управління охорони здоров'я та цивільного захисту населення Іван Яцук оглянули відділення, територію лікарні, лабораторію, кисневу станцію, котельню, а також побували у розташованому поруч секторі обліку та нічного перебування бездомних осіб департаменту соціальної політики Ужгородської міськради, де зараз діє стаціонарний пункт обігріву, спілкувалися з керівником медичного закладу Іваном Курахом, завідуючими відділеннями.

Директор комунального некомерційного підприємства «Центральна міська клінічна лікарня» звернув увагу, що ремонту насамперед потребують центральний вхід до лікарні, перший поверх, зокрема фоє. Іван Ілліч відзначив, що сучасним і комфортним як для пацієнтів, так і для персоналу минулого року зробили відділення екстреної допомоги, і на його фоні тепер негативно контрастують центральний вхід та перші поверхи.

Показав і п'ятий поверх, на частині якого зараз тривають ремонтні роботи – відділення кардіології та інші приміщення, які після оновлення можна було б додати до функціоналу лікарні, розповів, що для лабораторії потрібно закупити додаткові аналізатори крові. Цікавилися депутати, як забезпечено ліжками, медичним обладнанням, киснем лікування хворих на коронавірус.

Центральна міська клінічна лікарня отримала нову, дуже потужну кисневу станцію, тепер, наголошувалося, потрібні додаткові кошти на підготовку майданчика під неї, додаткові електромережі.

Обговорили й використання сучасного нового комп'ютерного томографа, закупленого торік для відділення екстреної допомоги, наголошувалося, що за показами безкоштовно на ньому можуть пройти обстеження не лише пацієнти міської лікарні, а й ужгородці, які цього потребують і мають електронне направлення від сімейного лікаря.

Значну увагу приділили котельні – вона працює на деревині, забезпечує кілька медичних закладів поруч із міською лікарнею, зокрема й пологовий будинок, поліклініку. Із зростанням ціни на газ, напруженою ситуацією восени, коли бюджетним закладам довелося переукладати угоди на постачання блакитного палива, опалення пелетами вкотре підтвердило не лише ефективність, а й економічну вигоду. Має лікарня й газову котельню, яку, в разі потреби, можна запустити буквально за годину.

На виїзній нараді акцентували також на забезпеченні додаткових умов у секторі обліку та нічного перебування бездомних осіб, бо є гостра необхідність, особливо в холодну пору року, доставляти осіб, які потребують допомоги, зокрема й через алкогольне сп'яніння, у забезпечений умовами та персоналом заклад.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів