За використання фальсифікованих сертифікатів про вакцинацію судитимуть двох жительок Тячівщини

За використання фальсифікованих сертифікатів про вакцинацію судитимуть двох жительок Тячівщини
Тячівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох мешканок району за фактами використання підроблених COVID-сертифікатів та пособництва у їх виготовленні (ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

 

У ході дізнання встановлено, що жінки пред’явили співробітникам поліції при перевірці фальсифіковані документи про проходження курсу вакцинації. Одна з обвинувачених є працівницею освітнього закладу, інша – одного із закладів громадського харчування у Тячеві.

Осіб, яким жінки попередньо надали свої дані для виготовлення підроблених документів, наразі встановлюють. Одна з закарпаток розповіла, що оплата за такий сертифікат становила 1000 грн. При цьому він був підписаний псевдолікарем одного з медзакладів Ужгорода – виявилося, що така особа там не працює і не працювала раніше.

Обвинувальні акти скеровано до Тячівського районного суду. Найсуворішим покаранням за вказане правопорушення є до 2 років обмеження волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів