В Ужгороді нагородили переможців еколого-освітнього конкурсу (ФОТО)

В Ужгороді нагородили переможців еколого-освітнього конкурсу (ФОТО)
Конкурс проводили Закарпатська обласна організація Всеукраїнської екологічної Ліги спільно з Міжнародною комісією з охорони річки Дунай до 27 листопада 2021 року.

 

Діти та молодь – від 6 до 11 років та від 12 до 18 років – могли взяти участь у трьох еколого-освітніх конкурсах: картин із використанням природних матеріалів; короткометражного відео (до 1 хв) та створення карти твоєї річки (формат А3).

Основними вимогами були креативність та зв'язок із річкою.

Серед учасників конкурсу – восьмеро ужгородських школярів : 7 із Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №5 із поглибленим вивченням іноземних мов – Дарина Кельба, Вероніка Шмигіна, Ірина Кузьма, Іван Резнік, Дарина Канюка, Олексій Янєв та Віолета Костєв, а також учень загальноосвітньої школи №19 Юрій Кріль. Троє учнів вибороли перші місця у різних категоріях.

Так, Ірина Кузьма вразила членів журі неймовірною картиною «Величний Уж». Для зображення річки дівчинка використала найрізноманітніші природні матеріали: намальований небесно-блакитний Уж з порогами-камінцями, піною-пухом, справжніми яскравими квітами та безліччю зелених дерев, зображених гілочками та листочками.

Дарина Канюка зробила чудове відео із теплою розповіддю, чому необхідно берегти річку Уж. У свої 10 років вона вже дуже добре знає, як саме кожен може допомогти річці і ділиться цим у своєму відео, закликає не використовувати пластик та правильно утилізувати відходи.

Переможець у віковій категорії 12-18 років Юрій Кріль намалював малюнок «Мій Уж», де зобразив особливості річки, а в розповіді звернувся до історії та сьогодення, піднявши важливі питання про збереження та охорону Ужа. До слова, восьмикласник не лише переміг у своїй номінації в обласному конкурсі, а й бере участь у міжнародному конкурсі.

Усі учасники конкурсів отримали дипломи, «Дунайську сумку» та заохочувальні подарунки, а троє переможців – ще й планшети.

Привітати переможців та вручити подарунки в їхні школи завітали  заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай та начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василь Манівчук. Напередодні нагородження відбулося у школі №5, сьогодні ж вітали переможця у школі №19.

Василь Гомонай подякував педагогам, за те, що не лише навчають, виховують, а й заохочують дітей до участі в різних конкурсах, спортивних змаганнях, громадському житті, прищеплюють любов до рідного міста, країни, дбайливе ставлення до довкілля.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів