Події в Закарпатській облраді: що розповіли керівники фракцій (ВІДЕО)

Події в Закарпатській облраді: що розповіли керівники фракцій (ВІДЕО)
Позачергову сесію облради вирішили скликати на 9 листопада. Таке рішення напередодні, 6 листопада, прийняли депутати, — повідомив Суспільному тимчасово головуючий на попередніх сесіях, депутат від фракції "Рідне Закарпаття" Володимир Чубірко.

 

Депутати не змогли потрапити до сесійної зали, там змінили замки, тож вирішили засідати у атріумі обласної ради та ОДА. На засідання прийшов заступник голови облради Василь Іванчо, який повідомив про розпорядження Олексія Петрова про перенесення сесії на 25 листопада. Депутати не погодилися з цим і вирішили засідати.

Керівники фракцій, які були присутні, прокоментували ситуацію.

"Ми пішли таким шляхом, оскільки вважаємо, що це були збори депутатів, оскільки нас скликав легітимний виконувач обов’язків заступник, виконувач обов’язків голови облради. Ми всі з’явилися на сесію, однак сесія була зірвана і ми звернулися до апарату облради, аби скликати на вівторок позачергову сесію, і зайти повністю у правове поле", —прокоментував депутат від фракції "Європейська Солідарність" Михайло Рівіс.

Депутатка від "Команди Андрія Балоги" Ірина Галай розповіла Суспільному: "Тут неможливо зараз працювати, як ви бачите. Ми приходимо зі своїми ідеями, ми хочемо розвивати нашу область. У мене багато планів, але я не можу нічого зробити, тому що ми кожен раз приходимо і бачимо закриту сесійну залу. Президент України навіть не знає, що тут відбувається".

Чому підтримав рішення про скликання позачергової сесії, розповів депутат від "Батьківщини" Василь Крулько: "Ми будемо рухатися по порядку денному і приймати рішення, які потрібно було прийняти ще 28 жовтня та 4 листопада. На жаль, нині прийнято таке рішення про скликання позачергової сесії, аби перейти в повністю юридичну площину, ми це рішення підтримали".

"На сьогодні ми в черговий раз показали, що нас більшість, яка якщо буде потрібно будемо щоразу збиратися і знімати Петрова, скільки це буде потрібно. Сподіваємося, що у вівторок не буде ніяких замінувань: ми звернулися до правоохоронних органів і попросили їх перед сесією прийти і о 10-й годині перевірити, чи будівля не замінована", — сказав депутат від "ОПЗЖ" Іван Чубирко.

За словами депутата від партії "Рідне Закарпаття" Володимира Чубірка, 38 депутатів прийняли рішення всі разом. "Якщо Петров не розуміє, що він уже не голова, то він має це прочитати. Він буде мати 38 проти себе: за всі свої дії, що він знищує демократію і самоврядування на Закарпатті. Нас водять за ніс і говорять, що ми в нелегітимному полі, але ми в легітимному, адже нас 38, а ви — ні, бо ви один".

Відсутні на засіданні були депутати від "Слуги народу", "За майбутнє", та "КМКС "Партія угорців України". 9 листопада депутати планують обирати нового голова облради.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів