Додаткові ковідні ліжка готові розгорнути на Закарпатті. Як лікарні готуються до прийому хворих

Додаткові ковідні ліжка готові розгорнути на Закарпатті. Як лікарні готуються до прийому хворих
Розгорнути додаткові ліжка для інфікованих коронавірусом готові на Закарпатті. Про це Суспільному повідомив голова облдержадміністрації Анатолій Полосков.

 

За його словами, в області зараз дев’ять лікарень, які приймають пацієнтів із підозрою або підтвердженим COVID-19. Однак за потреби це можуть робити й інші медзаклади. Як до прийому хворих готується Ужгородська районна лікарня?

Оксигенатори — пристрої для насичення крові киснем — в ковідному відділенні перевіряє медична сестра Олеся Рошкович. Вона розповіла: "56 у нас оксигенераторів вже підготовлені. Залишилося ще шість, є по палатах, в нас біля кожного ліжка розставлені. І ще ці залишилося роставити по палатах".

Для прийому хворих на COVID-19 в Ужгородській райлікарні розгорнули 70 ліжок. До централізованого постачання киснем наразі під’єднали двадцять одне, — розповів Суспільному завідувач терапевтичного відділення Микола Шерегій.

"Є в нас генераторна станція, яка видає кисень з потужністю 150 літрів на хвилину. Система контролю подачі редукційна: вона працює в автоматичному режимі. Тобто, якщо не вистачає потужності генератора кисню, вона автоматично підключає кисневі балони для підсилення подачі кисню у всі розведені крапки у палатах інтенсивної терапії та рядових палатах", — розповів Микола Шерегій.

До централізованого постачання киснем мають під’єднати ще 49 ліжок, призначенних для інфікованих коронавірусом, — розповів головний лікар Ужгородської райлікарні Олег Голуб. За його словами, для цього мають додаткову державну субвенцію.

"Це 1 млн 400 тисяч гривень на додаткову розводку кисню та з подальшим встановленням ще додаткового джерела. Тобто, крім кисневої станції, ми думаємо встановити ємність за розрахунком до 5 тон, щоб забезпечити у разі нагальної потреби всі ліжка високопотоковим киснем", — розповів Олег Голуб.

За його словами, до Ужгородської райлікарні хворих на COVID-19 направлятимуть в разі переповнення відділень в обласній інфекційній лікарні та Центрі легеневих хвороб.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів