Двох працівників Мукачівської міськради звільнили за підробні COVID-сертифікати (ФОТО)

Двох працівників Мукачівської міськради звільнили за підробні COVID-сертифікати (ФОТО)
У двох працівників Мукачівської міської ради виявили підробні COVID-сертифікати. Інформацію підтвердив речник міськради Владислав Микита. За його словами, працівники написали заяви на звільнення.

 

Про даний випадок міський голова Мукачева Андрій Балога повідомив правоохоронні органи.

Старший інспектор відділу комунікації Головного Управління Нацполіції в Закарпатські області Євгенія Красилинець розповіла, що до поліції з таким повідомленням ніхто не звертався. "Однак, як правоохоронці виявили таку інформацію, внесли відомості до ЄРДР за ознаками підроблення документів, печаток, штампів, бланків чи їх збуту".

Народний депутат Віктор Балога 4 жовтня звернувся до Міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка з проханням провести перевірку та відреагувати на даний факт. У зверненні він вказав, що дві копії сертифікатів з ознаками підробки вакцинації виявили серед працівників Мукачівської міської ради.

"Надані підроблені сертифікати були завірені нібито печаткою КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги Мукачівської міської територіальної громади". Лікар Левчук Ольга, що видала документ, не є працівником цього медичного закладу, що і дало підставу вважати його недійсним. Встановлено, що лікар Левчук Ольга є працівником ПП"Астра-Діа"", — зазначив нардеп у зверненні.

Також до звернення Віктор Балога додав копії сертифікатів.

На офіційному сайті ПП"Астра-Діа" Ольга Левчук вказана медичним директором.

Генеральна директорка лабораторії "Астра-Діа" Неля Лазар розповіла, що про факт підробки сертифікатів дізналася з інтернету. Керівниця повідомила, що їхня лабораторія не проводить вакцинацію. "Публікація містить характер звинувачення. "Астра-діа" надає послуги виключно у правовому полі згідно з ліцензійними умовами праці: ми забезпечуємо населення лабораторними послугами, виконуємо тести на COVID-19. Ми не надаємо послуги вакцинації і не маємо доступу до баз по вакцинації, тобто сертифікати не могли були виписані ні нашою установою, ні жодним лікарем нашого закладу", — розповіла директорка.

Неля Лазар зауважила: "Ми (медлабораторія "Астра-Діа", — ред.) не причетні до підробки ні COVID-сертифікатів, ні тестів, які поширюються у нас на Закарпатті. Печатка, яка є на підроблених сертифікатах із прізвищем Ольги Левчук не є підставою, щоб звинувачувати приватне підприємство. Такими справами повинні займатися правоохоронні органи. Ми будемо писати заяву до правоохоронців, оскільки ця ситуація псує репутацію лабораторії".

Медичний директор лабораторії "Астра-Діа" Ольга Левчук повідомила, що на документах, опублікованих у соцмережах стоїть не її підпис та печатка. "Я жодних документів на вакцинацію не підписувала і не ставила печатки. Я не є сімейним лікарем. Я є лаборант і вірусолог. Ця заява псує мені репутацію. Всі документи, де фігурує "Астра-Діа" і вакцинація — підроблені", — розповіла Ольга Левчук.

Медична директорка додала: "На даному документі стоїть не моя печатка і не мій підпис. Чому не перевірили, чия це печатка і чий підпис — я не розумію. Там написано — лікар-клініцист і сімейний лікар. Я таким лікарем не являюся".

За фактом підроблення документів у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1. ст.358. Винним загрожує до 17 000 гривень штрафу або до шести місяців арешту, або до двох років обмеження волі. Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів