Закарпатець намагався нелегально переправити деревину до ЄС

Закарпатець намагався нелегально переправити деревину до ЄС
До п'яти років ув'язнення загрожує 53-річному закарпатцю, який намагався нелегально переправити до Євросоюзу деревину. Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

 

За її словами, слідчі встановили, що житель Тячівщини намагався переправити до ЄС пиломатеріали, виготовлені з явора, без будь-яких дозвільних документів. Деревину чоловік купував на території Тячівського району, а вдома її обробляв.

"Далі ж домовився про продаж заготовлених матеріалів іноземній компанії. Підозрюваний виготовив майже п’ять сотень брусків відповідних форми та розміру та налагодив схему транспортування товару через митний кордон України. Спробу незаконного перевезення цінної деревини виявили на посту "Вилок" 25 травня", — розповіла речниця.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування, обвинувальний акт щодо мешканця Тячівщини прокуратура скерувала до суду. За незаконне переміщення через митний кордон України пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, заборонених до вивозу водію загрожує від трьох до п'яти років позбавлення волі.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів