Богдан Блавацький: "Ми пропустили 20 м`ячів, з них 15 - це презенти суперникам"

Богдан Блавацький: "Ми пропустили 20 м`ячів, з них 15 - це презенти суперникам"
Виконувач обов’язків головного тренера “Ужгорода” Богдан Блавацький прокоментував домашній поєдинок проти “Полісся” (0:2), невдалу серію, тренувальний процес та становлення команди у Першій лізі.

 

“У першому таймі з “Поліссям” ми виглядали непогано. У нас був моноліт, але він розсипався у другій половині зустрічі. Ми не вміємо тримати удар. Ми пропустили на 62 та 85 хвилинах. Я разів 5 дивився ці голи: чомусь ми не змогли таке зробити. Хоча мали моменти: були удари Віктора Ряшка, Василя Пиняшка. Подивіться, скільки ми пропустили — 20 м’ячів. З них 15 — це презенти суперникам. Десь якраз 5 робочих голів нам забили, а все інше ми подарували. У фізичному плані все в порядку. Якщо ми проаналізуємо всі наші матчі, гра розвалювалась тоді, коли ми проводили заміни. У більшості матчах ми просто розсипались, у нас коротка лава запасних. І рівноцінної заміни немає. Це одна проблема. А інша — це психологія. Якщо брати, приміром, матч проти “Полісся”: у команді більшість гравців зіграли понад 50 або 100 поєдинків на найвищому рівні України. А в запитайте хто грав у Першій лізі? Однозначно, це досвід. Є такий напрямок, за яким йде “Полісся”, а є інший напрямок, яким йдемо ми. У нас більш довготривалий період, треба розмовляти, вивчати. показувати, водити за руку. Звичайно, під час цього процесу й поразки будуть. Ми на цю тему після кожного поєдинку з президентом клубу Іваном Дураном розмовляємо. Він теж не очікував такого старту, він зі свого боку шукає помилки, ми — зі свого”, — повідомив Богдан Блавацький.

“У Першій лізі є 2-3 команди з якоюсь родзинкою, з підбором гравців, як “Металіст”. А решта мають один і той же стиль: силова гра, довгі передачі, акцент на бійцівські якості моноліт. У команд, звичайно, є вміння на певних відрізках притримати і високий пресинг запропонувати. У Першій лізі грають значно з вищими обертами і не прощають тих помилок, як у Другій лізі”, — каже наставник.

“У нас були втрати напередодні чемпіонату. З команди пішов Олег Вишневський, який би нам знадобився. Травму під час відпускти отримав Сергій Машталір. Був той же Адріан Пуканич. А ті люди, які приєднались до нас, не найвищого рівня. У нас є група гравців, це десь 10 футболістів, які досягли своєї планки. Для них рівень Першої ліги надто високий. Ми в останній момент латали діри. Наразі позитивні зміни є, у порівнянні з тим, що було на старті чемпіонату. Але ці зміни очків нам не принесли”, — зазначив Богдан Блавацький.

“Зараз працює у тренерському штабі Михайло Стегура та Олег Допілка, які активно включились у тренувальний процес. З таким календарем матчів, як у нас, не кожен наважився би прийняти команду. Ми набагато більше приділяємо уваги індивідуальній та груповій тактиці. В команді мають бути лідери. Нам їх наразі на футбольному полі бракує. Коли я приїхав сюди, я зустрівся з колишнім гравцем, який грав у мене у “Красилові”, В’ячеславом Пінковським. Він мене запитав: “А хто у Вас всередині поля буде відбирати?”. І він десь мав рацію. Бо більшість любить грати відбору, щоб йому дали м’яч на блюдечку”, — розповів тренер.

“Зараз ми їдемо у Кривий Ріг, де зіграємо з “Кривбасом”. Всі ми знаємо амбіції цього клубу: президент України дав завдання президенту клубу вивести у Прем’єр-лігу. Нас чекає архіскладний матч. Далі, якщо той моноліт збережеться, підуть вже матчі з “Нивою”, “Гірником-Спорт”, “Кременем”, “Агробізнесом”, “Поділлям”. Будемо набирати очки. Якщо не наберемо, то будемо змінювати вектор, президент буде приймати рішення”, — повідомив Богдан Блавацький.

ФК "Ужгород"

 

08 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів