Виступи учнів, квест, похід у кіно: як в Ужгородській школі №6 проведуть 1 вересня

Виступи учнів, квест, похід у кіно: як в Ужгородській школі №6 проведуть 1 вересня
Репетицію відзначення першого дзвоника провели 30 серпня в Ужгородській школі №6. Про це Суспільному повідомила директорка закладу Марія Гринчук. За її словами, виступи готують перші та одинадцяті класи, для інших також влаштують програму.

 

Репетицію учні шостої ужгородської школи почали о 9-й ранку. Аліса Павлюх 1 вересня танцюватиме з двома першокласниками. Вона розповіла: "Коли біля мене поставили цих двох дітей, я подумала, що як я зможу з ними танцювати. В цілому це було круто, колись і я була такою малою. Я пам’ятаю, як до мене підійшла одинадцятикласниця: дивлюся на неї знизу вверх, вона така висока, гарна, і я думаю, ось це круто".

Першокласниця Єлизавета прийшла на репетицію разом із мамою.

"Ця репетиція дуже класна, тому що діти вже готуються до школи, в них є вже захоплюючі враження, вони йдуть з тим в школу, що це класно, їм це подобається. Ясна річ, що це треба починати з таких яскравих моментів: танці, співи. І дитина знає, що школа — це буде круто", — розповіла мама першокласниці Руслана Штаєр.

Цьогоріч у шостій школі Ужгорода навчатимуться понад тисяча учнів, з них 129 першокласників і 59 випускників, — розповіла директорка Марія Гринчук.

"В нас навчатимуться 1 203 учні. Користуємося тим, що ми поки в зеленій зоні, вирішили зробити цей день святковим. Звичайно, що ми обмежили кількість присутніх. Святкові урочистості відбудуться лише для першачків та випускників школи. Для учнів 5-х класів ми влаштуємо квест – знайомство зі старшою школою", — розповіла директорка.

Кожна школа області може самостійно вирішувати, як відзначати перше вересня, — повідомила директорка департаменту освіти Закарпатської ОДА Мар’яна Марусинець. Вона розповіла: "Це може бути будь-яка форма, залежить від креативності директора, педколективу, який є складовою цієї установи. Це все ми залишаємо їм вирішувати для себе. Поки в нас немає локдауну і зелена зона, треба нею скористатися вчителям та батькам і зробити дітям гарне свято".

Цього разу початкові класи Ужгородської школи №6 підуть на арт-пікнік і на мультфільм, — розповіла Марія Гринчук. Для 6-10-х проведуть урок, присвячений 30-річчю Незалежності України.

 

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

31 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів