Світанок 30-ї річниці Незалежності Ужгород зустрів "Молитвою за Україну" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Світанок 30-ї річниці Незалежності Ужгород зустрів "Молитвою за Україну" (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Світанок 30-ї річниці Незалежності Ужгород зустрів "Молитвою за Україну" на Київській набережній біля облмуздрамтеатру. Уже традиційно, увосьме, святкову програму підготував Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук.

 

Разом із Закарпатським народним хором ужгородців, гостей міста та всіх українців зі святом вітали хорова капела "Боян" Ужгородського національного університету, зразковий вокальний ансамбль" Перлинка" дитячої музичної школи ім. П.Чайковського, народний камерний хор "Кредо" інтелігенції Ужгорода, дитяча театральна студія "Бавка", народний артист України Петро Матій, заслужені артисти України Олександр Садварій та Олександр Куцик, Емерих і Томас Поповичі.

Духовний гімн почали виконувати о 6-ій ранку, за традицією прочитали молитву "Отче наш" українською та мовами національних меншин Закарпаття, перекладали її також жестовою мовою. Відбувся і молебень за мир та спокій в Україні, за воїнів, які боронять державу на Сході – його відслужили священники різних конфесій. Завершили виступ виконанням на світанку Державного Гімну України.

Цього року до Закарпатського народного хору приєдналися і гості зі Сходу – народний фольклорно-дослідницький гурт "Курінець" із донецького Краматорська. На знак дружби та єдності сходу і заходу України обмінялися хлібом-сіллю, а також прапорами – Краматорська та Ужгорода.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів