Понад 5 млн гривень коштує один новий "Електрон": коли автобуси виїдуть на маршрути Ужгорода

Понад 5 млн гривень коштує один новий "Електрон": коли автобуси виїдуть на маршрути Ужгорода
Понад 5 мільйонів гривень коштує один новий автобус «Електрон» для Ужгорода. Про це 17 серпня розповів Суспільному начальник відділу транспорту міськради Петро Бобик.

 

14 серпня до міста із запізненням приїхали 7 нових комунальних автобусів. Їх очікували в Ужгороді в кінці червня – на початку липня. Наразі їх в обласному центрі 27. Наступного року мають придбати ще близько 20.

Один новий автобус "Електрон" може перевозити 102 людини, — розповідає директор міського муніципального транспорту Віталій Готра. Тут є також місце для сидіння з собакою-поводирем. Наразі триває оформлення 7 комунальних автобусів.

"Тут є збільшена кількість пасажиромісць, — розповів Віталій Готра. — Ми маємо повноцінних 32 сидячих, плюс місця для інвалідів. Додатково встановлені два сидячі місця. Також встановлений кондиціонер салону. Оскільки в минулих партіях двох, яких ми отримали, були кондиціонери тільки у водія, а в пасажирів окрема система вентиляції".

Додаткові сидячі місця

Віталій Готра пояснив — чим більше автобусів на маршруті, тим менший час очікування. Ще один, новий автобус на маршруті №24 дозволить скоротити час очікування на 5 хвилин. Нині на цьому маршруті, за словами чоловіка, курсує 7 автобусів.

Кондиціонери в салоні автобусу

Ужгородка Людмила Волошко чекає на зупинці автобус №8. Каже: нові автобуси хотіла би бачити на цьому маршруті, а також на інших.

"Я думаю, що є такі маршрути, які би можна було замінити на "Електрони" і вони би були набагато зручніші, наприклад, той самий 7, — сказала жінка. — Порівняно з маршрутками такими, вони набагато кращі. Влітку дуже жарко в маршрутках, і ти навіть не знаєш, що краще: чи проїхатися в маршрутці, чи пройти пішки по жарі"

Місце для сидіння з собакою-поводирем

Сім комунальних автобусів "Електрон" придбали для Ужгорода торік, — каже начальник відділу транспорту міськради Петро Бобик. За його словами, через пандемію коронавірусу їх робили довше, тому поставку затримали й привезли 14 серпня. Ці автобуси мають їздити на трьох маршрутах.

"Один автобус на маршрут №24 (Дравці-УжНУ), оскільки там досить сталий пасажиропотік і потребує збільшення кількості автобусів, — пояснив Петро Бобик. — 3 планується поставити на маршрут №22 – це вул. В. Чорновола — пл. Корятовича через вул. Капушанську. Це сполучить спальний район із центральною частиною міста найкоротшим шляхом. І 3 автобуси будуть використовуватися для перевезення пасажирів на маршруті №38. Отримання автобусів перекладалося декілька разів. Відповідь лежить на поверхні – це все світова пандемія"

Нові 7 "Електронів" мають запустити на маршрути Ужгорода, за словами Петра Бобика, протягом наступних 2 місяців.

 

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

18 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів