Міжвідомча робоча група схвалила проєкт закупівлі електроавтобусів для громади Ужгорода

Міжвідомча робоча група схвалила проєкт закупівлі електроавтобусів для громади Ужгорода
Розгляд проєкту “Закупівля муніципальних електроавтобусів для Ужгородської міської територіальної громади”, розроблений виконкомом міської ради і поданий на розгляд до Міндовкілля, відбувся минулої п’ятниці. Документ представили на засіданні Міжвідомчої робочої групи з розгляду проєктів цільових екологічних (зелених) інвестицій та пропозицій щодо здійснення заходів, пов’язаних з реалізацією таких проєктів і виконанням зобов’язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, яка утворена Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

 

 

У режимі відеоконференції працівники відділу транспорту міської ради та куратор напряму, заступник міського голови Ужгорода Василь Пинзеник презентували проєкт, який передбачає закупівлю 10 нових електроавтобусів та 10 зарядних станцій.

На зображенні може бути: 1 особа та екран

Метою проєкту є поліпшення екологічної ситуації та скорочення викидів парникових газів в Ужгороді, розвиток муніципального громадського транспорту та створення системи міського електричного транспорту через придбання екологічно чистого й енергоефективного транспорту, збільшення доступності до громадського транспорту. Загальна вартість проєкту становить близько 99 млн. грн., з яких частка фінансування з державного бюджету (безповоротна фінансова допомога) – 59 млн. грн., з міського бюджету – майже 40 млн. грн. Варто додати, що депутати Ужгородської міської ради на сесії 3 серпня 2021 року надали згоду на реалізацію цього проєкту на умовах співфінансування.

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та люди сидять

У результаті розгляду міжвідомча робоча група вирішила схвалити проєкт “Закупівля муніципальних електроавтобусів для Ужгородської міської територіальної громади”.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів