В Ужгороді працюватиме Програма забезпечення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах

В Ужгороді працюватиме Програма забезпечення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах
В Ужгороді у 2022-2024 роках працюватиме Програма забезпечення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, медичними та соціальними послугами. За відповідний проєкт рішення проголосували більшість депутатів міської ради сьогодні на сесії.

 

Серед аргументів, чому потрібна така Програма – останнім часом збільшується кількість дітей, яких покинули батьки або вони самі покинули сім’ю, бо в ній не створено нормальних умов. Зростає і кількість батьків, позбавлених батьківських прав, відповідно дітей, яких вилучають із неблагополучного сімейного середовища. Для оформлення дітей у заклади соціального захисту їм потрібно провести медичне обстеження та за потреби – лікування. В Ужгороді щороку в середньому 12 таких дітей.

Бувають також поодинокі випадки, коли госпіталізують дітей за скеруванням сімейного лікаря або ж їх привозить швидка, а після лікування родичі відмовляються забирати їх додому. Термін перебування такої дитини в стаціонарі з моменту госпіталізації до влаштування службою у справах дітей у спеціалізований заклад – близько 2 місяців. Перебування таких дітей у медичному закладі теж потребує фінансових затрат.

Передбачено на цю програму 566 тисяч гривень.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів