На Закарпатті за пів року патрульні ловили кожного дня по 6 п’яних водіїв

На Закарпатті за пів року патрульні ловили кожного дня по 6 п’яних водіїв
Протягом першого півріччя співробітники поліції Закарпаття склали 1100 адміністративних протоколів за керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

 

За перше півріччя 2021 року співробітники поліції Закарпаття зупинили за порушення правил дорожнього руху і виявили у водіїв стан сп’яніння 1100 разів. Таким чином в середньому мова йде про 6 таких випадків кожного дня.

З цієї кількості перший раз зафіксовано 1020 водіїв, повторно спіймали 80 чоловік. Найбільше порушників спіймали на територіях Тячівського та колишнього Іршавського районів.

На усіх цих водіїв складено протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зараз в області триває місячник безпеки дорожнього руху і поліція ще більше посилила роботу із виявлення нетверезих водіїв та посилено патрулюють аварійні ділянки дороги.

Варто відзначити й те, що українське законодавство посилило відповідальність за нетверезе водіння весною цього року. Якщо раніше за керування в стані алкогольного сп’яніння передбачався штраф у розмірі 10200 гривень, то тепер ця сума виросла вже до 17 тисяч. У випадку повторення такого порушення, з винуватця буде стягнуто 34 000 грн, а ще суд може позбавити таких водіїв прав на три роки.

Варто відзначити, що порушників можуть арештувати на 10 діб. За три подібних випадки штраф сягає вже 51 000 грн, а  арешт – 15 діб. У грубих порушників можуть конфіскувати автомобіль, продати його на аукціоні та повернути у вигляді коштів.

Кількість водіїв, які потрапили в ДТП у стані алкогольного сп’яніння за перші шість місяців року склала 55 осіб.

Також посилилася відповідальність водіїв, які допустили ДТП з травмованими у нетверезому стані. З таких стягуватимуть від 51 000 до 85 000 гривень штрафу. Якщо буде доведено, що водій був п'яним у момент ДТП, за це передбачено позбавлення волі до 3 років і конфіскація прав від 3 до 5 років.

Якщо в такій ДТП загинули люди, то відповідальність тяжча: водійські права можуть забрати до 8 років. Крім цього для таких водіїв передбачена окрема кримінальна відповідальність: від 7 до 12 років позбавлення волі.

Поліція закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися правил дорожнього руху. Адже дорога здебільшого не пробачає помилок.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів