Органічна лохина: чим корисна і де купити на Закарпатті?

Органічна лохина: чим корисна і де купити на Закарпатті?
Лохина - дуже популярна серед краян ягода. Ще б пак - вона надзвичайно корисна, містить багато вітамінів, до всього - її вирощують органічним шляхом, без ГМО та пестецидів. Наше видання розпитувало, скільки коштує нині смачна і соковита ягода і де її можна придбати, щоб бути впевненим у безпечості.

 

Чим корисна лохина?

Лохина. Основні діючі речовини: вітаміни А, С, РР, макро- і мікроелементи (К, Fe, Ca, P, Mg, Cu, Mn, Co), вуглеводи,  каротин, лимонна,   яблучна,   щавлева   і   бензойна кислоти,  пектини, флавоноїди, антоціани, азотисті, дубильні й барвні речовини, залізо і марганець  тощо.    

В листках: дубильні речовини, флавоноїди та тритерпеноїди, безазотисті  екстрактивні  речовини.

Корисні та лікувальні властивості

Ягоди мають протизапальну, жарознижувальну, сечогінну та загальнозміцнюючу дію. Також застосовують як вітамінний засіб. Вони нормалізують обмін речовин, лікують подагру, артрит, позбавляють організм від глистів. Пектинові речовини зв’язують токсини, радіоактивні і важкі елементи і виводять їх з організму. 

Ягоди та листя знижують рівень цукру в крові. Відвар сухих плодів застосовують як в’яжучий засіб при гастритах, ентеритах, а відвар листя - при хворобі нирок і сечового міхура, анемії і проблем серця. 

Де купити органічну лохину? 

Наразі придбати якісну і вирощену оргнічним шляхом ягоду можна в приватному підприємстві на Ужгородщині, яке вирощує вкрай корисні ягоди, що найголовніше - органічним способом, тобто, без додавання "хімікатів".

Органічна лохина (ще тут росте й малина) висаджені на території в 12 гектарів у смт Середнє, що в Ужгородському районі. Гектари ягоди розміщені напроти заправки.

Ціни з поля: за 1 кг лохини - 200 грн, і це набагато нижче, ніж по супермаркетах. 

Більше того, як інформують на підприємстві Berrymore, ягода має сертифікат відповідності:

"Наша ягідка має органічний скртифікат, що засвідчує її якість та екологічну чистоту ! Ми не використовуємо обробку хімічними препаратами, прополюємо все виключно вручну! Так, ягоди на ринку вистачає, але купуючи органіку від Berrymore ви можете бути впевнені, що споживаєте дійсно корисний продукт без отруйної хімії ( якою тепер перенасичений ринок), що також пройшла фітосанітарну перевірку. 

Наша лохина дуже корисна: наповнена вітамінами А,С,В,Е, амінокислотами та антиоксидантами вже підходить до кінця, тож не забудьте поласувати і кинути в заморозку) 200 грн /кг, доставка, самовивіз з смт Середнє. 0635752265, 0964037372, 0997294973".

Тож підтримайте своїх - купуйте корисну ягоду у закарпатського виробника!

uzhgorod.net.ua

 

15 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів