Отруєння газом на лісохімкомбінаті на Закарпатті: у якому стані четверо травмованих

Отруєння газом на лісохімкомбінаті на Закарпатті: у якому стані четверо травмованих
Двох працівників, які травмувалися на Перечинському лісохімкомбінаті, виписали з лікарні. Про це Суспільному повідомила виконувачка обов’язків головного лікаря Світлана Селебинка. За її словами, зараз вирішують питання щодо виписки ще двох працівників.

 

Нагадаємо, на Перечинському лісохімкомбінаті 12 липня близько 11-ї 5 людей отруїлися чадним газом. Одна людина померла, четверо були госпіталізовані до лікарні.

Який стан травмованих працівників

Смерть чоловіка медики зафіксували на місці події. Двох людей доправили до приймального відділення терапевтичного корпусу Перечинської лікарні, інших двох — у хірургічне відділення, — розповіла виконувачка обов’язків головного лікаря Світлана Селебинка. За її словами, всі четверо були при свідомості. Їхній стан наразі — задовільний.

"Їм була надана відповідна допомога. Інфузійна терапія. Один виписався під вечір відразу вчора у зв’язку з тим, що стан його був задовільний. Сьогодні виписали ще одного пацієнта з приймального відділення. І сьогодні вирішується ще питання зараз про виписку ще двох пацієнтів", — розповіла Світлана Селебинка.

Що кажуть в управлінні держпраці

Отруєння чадним газом сталося під час роботи з обладнанням, — каже начальник управління держпраці у Закарпатській області.

"Сьогодні зранку, 13 липня, підприємством направлено до нашого управління повідомлення за встановленою формою щодо травмування 5 осіб. У тому числі 1 смертельний — це апаратник піролізу, який проводив роботи на реторді й отруївся парами газу, — так зазначено в повідомленні. Четверо працівників — це і директор по виробництву, майстер зміни, знову ж таки й апаратники — колеги потерпілого — надавали йому допомогу. І на підставі цього повідомлення, яке надала створена комісія з спеціального розслідування нещасного випадку", — розповів Богдан Дорош.

За його словами, всі ці працівники були офіційно влаштовані, їм передбачена виплата, але не підприємством, а фондом соціального страхування.

У поліції відкрили кримінальне провадження

Речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан повідомила, правоохоронці встановлюють обставини загибелі на підприємстві 38-річного чоловіка.

"За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження. Йдеться про порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою. І відповідно до санкції цієї статті, винним може загрожувати до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Поліцейські зараз здійснюють по цій справі досудове розслідування і вже в рамках цього провадження будуть встановлені всі об’єктивні обставини даної події", — повідомила Ганна Дан.

За словами керівника лісохімкомбінату Олега Лебедєва, наразі на підприємстві проводять службову перевірку.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів