Олександр Бобуський - бронзовий призер змагань юніорів на чемпіонаті світу з гонок на каное в океані

Олександр Бобуський - бронзовий призер змагань юніорів на чемпіонаті світу з гонок на каное в океані
18-річний екс-мукачівець Олександр Бобуський виборов бронзову медаль в змаганнях юніорів на чемпіонаті світу з гонок на каное в океані (ICF Canoe Ocean Racing World Championships 2021).

 

Чемпіонат проходить в Атлантичному океані на іспанському острові Лансароте, що входить до складу Канарського архіпелагу. Чемпіоном в класі SS1 JUNIOR став португалець Бернардо Перейра – одноклубник Олександра по клубу Naval da Calheta (тренер Магно Карейра). 27-кілометрову дистанцію закарпатець подолав за одну годину 42 хвилини і 2 секунди, поступившись срібному призерові – південноафриканцю Джосуа Сміту – лише кількома секундами.

У чемпіонаті беруть участь три сотні спортсменів з Бельгї, Бразилії, Великобританії, Греції, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Кіпру, Марокко, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Південно-Африканської Республіки, Польщі, Португілії, Сан-Томе і Принсіпі, США, Франції та Чехії. В змаганнях дорослих спортсменів чемпіонами стали південноафриканці Мішель Берн та Ніколас Ноттен. Срібло та бронзу вибороли відповідно американка Ана Светіш та іспанка Джудіт Верджес серед жінок, а серед чоловіків – Гордан Гарбрехт з Німеччини та Улі Харт з ПАР. Олександр Бобуський походить із спортивної мукачівської родини. Його батьки в юнацькі роки були чемпіонами України зі спортивного орієнтування та чемпіонами СРСР зі спортивного туризму.

Олександр Цепурдей, тренер КСО «Товариш»

Фото з мережі

 

05 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів