Десять днів діти зі сходу України відпочиватимуть на Закарпатті

Десять днів діти зі сходу України відпочиватимуть на Закарпатті
21 дитина з міста Щастя Луганської області приїхали сьогодні, 22 червня на відпочинок до Ужгорода. Це учні двох шкіл, їм від 10 до 14 років, — повідомив капелан Іван Ісайович. Їх оздоровлюватимуть протягом 10 днів на базі міського табору на вулиці Верховинській в Ужгороді.

 

"Я їхав 31 годину у поїзді, було дуже жарко, — розповів Ростислав Кривошеєв, — але коли я їхав, насолоджувався цією красою: горами та долинами. Це дуже красиво. Я раніше цього не бачив".

13-річний Ростислав Кривошеєв на Закарпаття приїхав уперше. Каже: вдома, на Сході України, зараз тихо, але раніше, рік або два тому у Щасті була "сильна війна": "Стріляли, бомби пролітали над нашим містом. Було дуже страшно. Прилетів снаряд і розбомбило хату. Було дуже дорого її відновлювати".

В Ужгороді з дітьми працюватимуть закарпатські волонтери, а також учителі, які приїхали з Луганщини, — розповідає організатор поїздки, капелан Іван Ісайович.

"Я звернувся до волонтерів по допомогу, хочу, щоб діти зі Сходу, особливо з тих територій, які зараз в сірій зоні, більше знали про Закарпаття, більше спілкувалися з нашою молоддю. Щоб молодь зі Сходу бачила, що ми такі самі, як вони гостинні", — сказав він.

Для учнів підготували екскурсії Закарпаттям, — розповідає волонтерка Олена Булеца.

"В гори будемо ходити, на термальні басейни, на оглядові екскурсії по санаторіях Закарпаття, — розповіла волонтерка. — Для організації нам, звичайно, потрібні були кошти, тому ми звернулися до усіх небайдужих підприємців".

За її словами, на відпочинок дітей зі Сходу України витратять близько 100 тисяч гривень.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів