До 30-річчя Незалежності України в Ужгороді видали книгу

До 30-річчя Незалежності України в Ужгороді видали книгу
Днями в ужгородському видавництві «Карпатська Вежа» побачила світ книга знаного історика, соціолога і психолога Віктора Пащенка «30 років політичного розвитку Закарпаття: зміна поколінь та системи 1991 – 2021».

 

Автор відомий ще й тим, що у попередні десятиліття здійснив на Закарпатті чимало електоральних опитувань та ексит-полів, результати яких, попри постійну критику невдоволених, завжди підтверджувалися народним волевиявленням. Віктор Пащенко також був постійним дописувачем крайових газет та інтернет-ресурсів де завжди доступно і кваліфіковано подавав аналітичні огляди місцевих політичних процесів, їх взаємодію з загальнодержавними і європейськими.

Як результат, світ побачила узагальнена добірка з 16-ти нарисів про область та 6 окремо про політичні події в обласному центрі. Вони дають читачеві чудову можливість окинути поглядом складний і подекуди драматичний та водночас повчальний досвід, котрий здійснив закарпатський політикум у складі незалежної України.

Читач старшого віку має нагоду пригадати буремні і підкилимні моменти попередніх десятиліть, а юний – відкрити для себе цікаві сторінки політичної історії рідного краю.

У книзі подано розвідки про політичні трансформації на Закарпатті, починаючи від радянського авторитаризму початку 90-х, політичні потрясіння цього періоду, протистояння регіон – центр, панування в області київської фінансово-промислової групи СДПУ(о) та її поразку, локальні вибори, мукачівську епопею та адміністративно-кадрове свавілля влади, наслідки Майдану для нашого краю, реванш Партії регіонів та злет місцевих політичних проектів, Революцію Гідності на Закарпатті та «останнього Москаля». Також до уваги читачів нариси про «зелений» електоральний майдан і шанс до реального самоврядування.

Окремо з книги можна почерпнути розвідки про перші демократичні вибори та ринкові реформи в Ужгороді, часи Сергія Ратушняка, суспільно-політичні процеси в обласному центрі під час Помаранчевої революції, Майдан та апатію, котра врешті охопила місцевих мешканців.

Без сумніву, книга буде цікавою як для досвідчених фахівців-державників, так і для початківців і тих, хто захоплюється історією рідного краю.

Замовити книжку можна за телефонами 050-75-69-858 та 097-55-27-305, або на персональній сторінці Viktor Pashchenko у соціальній мережі Фейсбук. А також придбати в книжкових магазинах в обласному центрі «Кобзар» на пл. Корятовича та «Книгарня» на пл. Ш.Перефі.

Петро Поліха

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів