Вирок суду у резонансній справі щодо зникнення закарпатця – по вісім років позбавлення волі обвинуваченим

Вирок суду у резонансній справі щодо зникнення закарпатця – по вісім років позбавлення волі обвинуваченим
10 червня за принципової позиції прокурора обласної прокуратури, Виноградівський районний суд оголосив свій вирок у резонансній справі зникнення безвісти Василя Гоблика - по 8 років позбавлення волі кожному з обвинувачених за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Засуджені й надалі утримуються під вартою без можливості внесення застави.

 

Нагадаємо, що йдеться про резонансну справу щодо безвісного зникнення 30-річного мешканця Виноградова. У ході досудового розслідування з’ясовано, що в ніч на 10 травня, у нього виник конфлікт з 27-ми та 26-річними місцевими мешканцями.

Встановлено, що того вечора молодики побили потерпілого та, відібравши особисті речі, залишили його неподалік одного з магазинів. Надалі, продовжуючи свої злочинні дії, перевезли тіло непритомного чоловіка у безлюдне місце та залишили на березі річки Тиса.

За фактом зникнення 30-річного виноградівця матеріали виділені в окреме провадження за ч. 1 ст. 115 КК України. Врахувавши усі обставини справи, Виноградівський районний суд визнав чоловіків винними в інкримінованих їм злочинах та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років. Наразі прокуратурою вивчається законність вироку, триває час на апеляційне оскарження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів