В Ужгороді влаштовують благодійний забіг «Біжу за Павлика»

В Ужгороді влаштовують благодійний забіг «Біжу за Павлика»
Благодійна ініціатива «Твори добро, Бро!» організовує забіг «Біжу за Павлика», виручені кошти з якого будуть повністю направлені родині маленького закарпатця – Павлика Мотички. Хлопчик хворіє на СМА та потребує надзвичайно дороговартісного лікування.

 

Волонтери по всьому Закарпаттю вже тривалий час збирають кошти, проте необхідно активізуватися: залишається зовсім небагато часу – 100 днів, – оскільки відповідну ін’єкцію хлопчику потрібно зробити до 2 років.

Ужгородські волонтери для підтримки родини організовують не лише спортивний забіг, а ціле свято в центрі міста.

Про деталі забігу «Біжу за Павлика» розповіли його організатори – представники благодійної ініціативи «Твори добро, Бро!» під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі, передає Zaholovok.

За словами Тамари Готри, подібний захід для ужгородських волонтерів «Твори добро, Бро!» вже не перший: «Майже рік тому ми вперше організовували благодійну акцію саме у форматі забігу. Перед тим у нас був досвід організації благодійного аукціону, але минулого року ми жили в карантинних реаліях і потрібно було якось виходити із ситуації та вигадувати щось і масове, і, водночас, таке, що не загрожувало би здоров’ю та безпеці людей. Тому ми вирішили, що це буде благодійний забіг, який вийшов більше, ніж вдалий: нам вдалося зібрати 250 тисяч гривень для допомоги хлопчику Давидику», – розповіла Тамара Готра.

«Ми зрозуміли, що цей формат працює, що масовість помножена на доступну ціну та бажання людей долучитися до допомоги, принесла результат. Тому цьог річ ми знову об’єдналися і втакому ж форматі будемо намагатися допомогти родині Павлика і зробити свій внесок у величезну суму, яку збирає родина хлопчика. СМА і ліки від нього – найдорожчі ліки у світі, які коштують 2 мільйони доларів. Тому ми бажаємо спробувати ще раз, хочемо зібрати не менше, ніж минулого року. Оскільки це наш третій благодійний захід, аудиторія вже добре знайома з ініціативою «Твори добро, Бро!» і ми щиро запрошуємо усіх. Кожна гривня, кожен бажання допомогти, кожен учасник і його забіг – це маленькі краплинки, які разом сформують океан добра для допомоги нашому маленькому закарпатцю», – підкреслила Тамара.

Забіг від ініціативи «Твори добро, Бро!» не має якогось вікового обмеження: взяти участь може кожен охочий. «Є кілька дистанцій для дорослих та дітей. Можна вибрати комфортну для себе: 10, 5 чи 2 кілометри. Маршрут – традиційний, стартуємо із Театральної, біжимо коло від мосту до мосту, трошки зачепимо і Боздошський парк на довгих дистанціях», – каже Артем Топчанюк.

Крім того, буде дитячий забіг на 500 метрів. Для найменших учасників акції на площі Театральній працюватимуть аніматори, які будуть розважати діток. Цьогоріч у волонтерів у продажі також будуть футболки «Твори добро, Бро!», які користувалися великою популярністю серед ужгородців минулого забігу. На учасників також чекатимуть фудкорти, водичка, кава, а також розваги, – організатори кажуть, що це буде свято.

«Ця благодійна ініціатива працює і до самої дати проведення забігу, люди починають долучатися і відправляти кошти родині Павлика. Сподіваємось, що Ужгород знову проявить себе, як найдобріше місто, де багато небайдужих людей, які підтримують один одного і хочуть, щоби всі були здорові та щасливі», – підкреслює Наталія Сентимрей.

Організатори забігу «Біжу за Палвика» також зауважують, що на збір коштів для хлопчика залишилося не так вже й багато часу – близько 100 днів. «Маємо інформацію, що наразі зібрано близько 370 тисяч доларів. Прогрес є, з кожним тижнем сума збільшується, але мусимо розуміти, що це – таки дуже багато. Тому мусимо залучити максимум уваги. Як показує практика збору коштів для подібних випадків по Україні, спочатку збір просувається важко, а вже в кінці знаходиться кілька добродіїв, які мають можливість внести дуже велику суму і закрити збір. Ми дуже сподіваємося і на це і дуже чекаємо таких благодійників», – каже Тамара Готра.

Як зазначає Наталія Сентимрей, для учасників передбачено багато бонусів і приємностей: «Окрім традиційних пакетів – футболки та реєстрації на забіг, буде можливість взяти участь у благодійному аукціоні, де ми продаватимемо зустрічі із цікавими людьми, а також коштовні лоти. Також будуть продаватися квитки на конкурс краси «Міс Закарпаття» за акційною ціною – тільки для учасників забігу».

До забігу «Біжу за Павлика» можуть долучитися усі охочі навіть онлайн: потрібно відправити організаторам скрін про здійснення реєстрації та опублікувати фото чи відео із відповідним хештегом #біжузапавлика та #творидобробро.

Організатори запрошують до участі усіх охочих та підкреслюють, що учасникам не обов'язково вміти добре бігати та бути витривалим: «Це не змагання, щоб бути першим. Всі – переможці. Бо всі прийшли творити добро», – кажуть волонтери благодійної ініціативи.

Реєстрація на забіг «Біжу за Павлика» стартує у неділю, 13 червня, о 8.00 на площі Театральній. Внесок для дорослих – 200 грн, для дітей – 100 грн. Футболка разом з реєстрацією – 500 гривень.

Долучайтеся!

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів