В оновленій великій залі ректорату УжНУ першим покажуть новий фільм про університет

В оновленій великій залі ректорату УжНУ першим покажуть новий фільм про університет
70 років тому Ужгородський університет відряджав у професійне життя своїх перших 64 випускників – тепер їх тисячі. Перші були вихідцями переважно із закарпатських містечок і сіл – нинішні з різних куточків не лише країни – світу.

 

Тоді не могли розпочати навчальний рік вчасно через жахливу нестачу всього: дров для опалення приміщень, підручників, житла, їжі. Сьогодні переймаємося, через які сервіси влаштовувати відеоконференції – Google Meet, Microsoft Teams чи Zoom; на якій платформі розміщувати навчальні матеріали для студентів – Moodle чи Google Classroom; у яких виданнях робити доступними світовій науковій спільноті здобутки наших вчених – індексованих у Scopus, Web of Science чи Index Copernicus.

Першими викладачами були переважно приїжджі молоді й старші науковці-початківці, які заледве могли вловити суть сказаного своїми вихованцями через архаїку закарпатських діалектів, а в академічному середовищі активно пропагували російську як засіб міжнаціонального спілкування. Нинішні ж професори і доценти сформувалися професійно здебільшого у рідних пенатах і є носіями рідного говору, викладають державною – українською, а ще англійською своїм студентам, для яких рідною може бути гінді чи педжабі, а може, сингальська чи бенгальська.

Про 75 років невпинного поступу нашої альма-матер від рівня місцевого до статусу національної, міжнародної науково-навчальної інституції у фільмі, експертами якого стали представники різних поколінь науковців Ужгородського університету, котрі і є творцями його історії. Серед них також рідні діти легендарних ректорів університету – Дмитра Чепура і Володимира Лендєла.

Обличчям і голосом фільму став… ? Хочете дізнатися, хто саме? Приходьте на презентацію кінострічки «Ужгородський університет – у поступі до визнання» («Uzhhorod University – On Its Way To Recognition»), яка відбудеться 3 червня 2021 р. о 14.00 у залі вченої ради (пл. Народна, 3).

До речі, зала повністю ОНОВЛЕНА. Її ще НІХТО не бачив.

Ви будете першими! Приходьте!!!

На журналістів чекають подарунки до професійного свята!

Медіацентр УжНУ

 

01 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів