Олександр Рогач – про фінансові успіхи УжНУ і матеріальне стимулювання працівників

Олександр Рогач – про фінансові успіхи УжНУ і матеріальне стимулювання працівників
Перша каденція ректора УжНУ Володимира Смоланки добігає кінця і логічно й доречно буде підсумувати діяльність адміністрації університету за останні 7 років. Кожен з проректорів курує певний напрямок роботи і відповідає за результат. Про економічне становище університету і ті зміни, які вдалося здійснити у фінансовому блоці, інформує проректор Олександр Рогач.

 

На наше прохання Олександр Янович визначив 5 основних змін або ж фінансових досягнень університету за останні роки. І показав на прикладах, як ці зміни стосуються працівників університету.  

1. Планомірне зростання надходжень спеціального  фонду університету. З 2013 по 2020 рік спеціальний фонд бюджету зріс у 4,5 рази – з 60.6 млн. (2013 р.) до 273,7 млн.

2. Вже 3 роки поспіль надходження спеціального фонду (те, що заробляє університет) перевищують обсяги надходжень загального фонду (те, що фінансує держава).

3. Починаючи з 2016 року університетом:

  • вперше проведено рейтингове оцінювання науково-педагогічних працівників, за результатами якого до посадового окладу працівників, які ввійшли до загальноуніверситетського рейтингу, було встановлено надбавку: 2016-2017 р. – 10 %; з 2018 року – 15 % до посадового окладу;
  • започатковано преміювання авторів та авторських колективів за наукові дослідження, опубліковані в виданнях, які індексуються в базах даних Scopus та/або WoS;
  • встановлені надбавки науково-педагогічним працівникам, які забезпечують освітній процес іноземним студентам англійською мовою.

 4. З 2018 року започатковані та систематично виплачуються премії всім штатним працівникам університету:

  • з нагоди Міжнародного жіночого дня для всього жіночого колективу університету (загалом 2, 8 млн. грн.);
  • премія за підсумками року (загалом 33, 7 млн. грн.).

5. Іде активна робота над залученням додаткових коштів. Зокрема університетом реалізується проєкт Підвищення енергоефективності навчальних корпусів Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» (частина проєкту «Вища освіта України»), в рамках якого буде проведений капітальний ремонт навчально-лабораторного корпусу А, Б, В на вулиці Університетській, 14, навчально-лабораторного корпусу Г на вулиці Університетській, 14 та будівлі студентського гуртожитку на вулиці Університетській, 12. Роботи мають бути завершені в 2022 році. Орієнтовна вартість проєкту – 4 млн. євро.

У рамках Спільної операційної програми Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, що фінансується ЄС, виконується проєкт «Нові енергетичні рішення в Карпатському регіоні», метою якого, зокрема, є встановлення системи сонячних панелей та теплових насосів для обігріву приміщень і підігріву води в басейні спортивного комплексу «Буревісник». Вже оголошені відповідні процедури в системі Прозоро. Орієнтовна вартість робіт та обладнання складає 11,4 млн. грн.

«Ці та інші досягнення стали можливими завдяки ефективному управлінню, злагодженій роботі всього колективу університету та структурних підрозділів економічного і юридичного блоку» – підсумовує Олександр Рогач.

Ярослав Світлик

uzhnu.edu.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів