На Закарпатті СБУ затримала організатора контрабанди зброї в країни Євросоюзу

На Закарпатті СБУ затримала організатора контрабанди зброї в країни Євросоюзу
СБУ заблокувала канал нелегального переправлення в Україну складових частин вогнепальної зброї. Одержані комплектуючі до автоматичної зброї чоловік використовував для приведення у бойовий стан пістолетів-кулеметів іноземного зразка для криміналітету, — розповіла речниця Управління СБУ на Закарпатті Ванда Мільо.

 

Вона розповіла, що за попередньою версією слідства, протиправну діяльність організував мешканець Києва.

"Зловмисник налагодив незаконне переправлення комплектуючих до автоматичної зброї з однієї з європейських країн. Контрабандний товар він отримував від своїх іноземних спільників через сервіси міжнародної пошти. Бойові елементи зловмисник використовував для ремонту і перероблення стрілецької зброї для подальшого збуту представникам кримінальних кіл. Підпільну майстерню він обладнав у власному гаражному приміщенні", — розповіла речниця.

З її слів, правоохоронці затримали організатора схеми під час отримання посилки з комплектуючими на одному із поштових відділень столиці. "У ході огляду відправлення співробітники СБУ виявили 10 ствольних планок та 15 магазинів для автоматичної стрілецької зброї типу "Scorpion". Під час обшуку у чоловіка було вилучено 2 пістолети-кулемети SA-24 і SA-26; 4 корпуси гранат Ф-1; уніфіковані запали ручної гранати; понад 600 набоїв різного калібру; порох для виготовлення боєприпасів; прилади та обладнання для ремонту і переробки вогнепальної зброї", — розповіла Ванда Мільо.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за контрабанду ККУ, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.

Управління СБУ на Закарпатті

 

 

08 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів