Період цвітіння сакур на Закарпатті: чи будуть святкові заходи під час пандемії коронавірусу

Період цвітіння сакур на Закарпатті: чи будуть святкові заходи під час пандемії коронавірусу
Два фестивалі планують провести наступного тижня в Ужгороді. Вони відбуватимуться біля "Совиного гнізда" та в Боздоському парку. Торік фестивалів не було. Через карантин Ужгород торік отримав удвічі менше грошей туристичного збору в порівнянні із 2019-м, розповів начальник управління економічного розвитку міськради Павло Логвінов.

 

Туристичний сезон співпав із "жовтою" зоною

За його словами, збір за 2020-й рік в Ужгороді був майже 650 тисяч гривень тоді, як два роки тому – понад мільйон 376 тисяч. Головна причина, каже, — це карантин.Зокрема, не відбулися фестивалі, не працювали готелі, хостели, кафе та ресторани. Через пандемію коронавірусу торік до Ужгорода не змогла приїхати жителька Харкова Тетяна Скорик. Торік вони з донькою планували приїхати на Закарпаття, аби помилуватися цвітінням сакур.

"Але, на жаль, через карантин наша поїздка скасувалася. Зараз я знаю, що на Закарпатті жовта зона. Чи варто мені планувати поїздку, чи ні?", — розповіла жінка.

Через те, що Закарпаття від 11 квітня в "жовтій" зоні, тут можна проводити масові заходи, хоч і з дотриманням карантинних вимог. Співпало це з періодом цвітіння сакур, тому в обласному центрі вже готують програму для ужгородців і туристів, — каже начальник управління економічного розвитку міста Павло Логвінов.

"Планується проведення 23-25 квітня на двох локаціях на території міста заходів. Це "Дні сакури" поблизу історико-культурного комплексу "Совине гніздо". Також плануються заходи в ці дні на території Боздоського парку", — розповів начальник управління.

Суспільне Закарпаття

 

17 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів