В Ужгороді презентували оновлену сцену Закарпатського облмуздрамтеатру ФОТО, ВІДЕО

В Ужгороді презентували оновлену сцену Закарпатського облмуздрамтеатру ФОТО, ВІДЕО
Тільки що в в Ужгороді презентували оновлене звукове та світлове обладнання Закарпатського обласного музично-драматичного театру.

 

Як розповів керівник фірми, яка виконувала роботи, за два місяці вдалося встановити сучасне освітлювальне обладнання, спеціальний блок для  керування освітлювальними титрами, були встановлені діодні лампи, потужність яких у 7-9 разів вища за звичайні. Також тепер є можливість вмикати на сцені тепле світло, авансцена висвітлена зверху і обличчя гарно виглядатиме на фото- і відеозйомках. Також є можливість вмикати кольорове освітлення. Встановлена й потужна звукова система англійської фірми "Мартін аудіо".

Як розповів генконсул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, два місяці тому вперше прозвучала заява, що за підтримки угорського уряду та за сприяння уповноваженого угорського уряду Іштвана Грежі відбудеться оновлення і модернізація театру. За два місяці роботи вдалося виконати, тож є сподівання, що тепер на цій сцені відбудеться чимало чудових прем'єр, концертів, культурницьких заходів.

Олексій Петров  - голова Закарпатської обласної ради, привітав усіх присутніх із подією і відзначив:

"Знаю, що роботи проводилися завдяки уряду Угорщини, який красиво називається "Караван культури". Весна навколо, весна приходить і на сцену. Ремонт обійшовся уряду Угорщини в 160 млн форинтів або 450 тися євро. 35 років в драмтеатрі тут не проводилося ремонтів, 20 років поворотна сцена не працювала взагалі. Вірю, що ця оновлена сцена стане новим майданчиком для українсько-угорської дружби".

Директор, художній керівник Василь Марюхнич насамкінець зазначив, що колектив театру не чекає на держсубсидій, а сам шукає можливості для розвитку закладу культури.

uzhgorod.net.ua

 

15 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів