Віз сміття зібрали роми на Ужгородщині в рамках міжнародного проєкту з екоосвіти

Віз сміття зібрали роми на Ужгородщині в рамках міжнародного проєкту з екоосвіти
Співробітники Інституту еколого-релігійних студій і Комісії з екології Мукачівської греко-католицької єпархії вчора, 12 квітня провели інформаційний день для ромської молоді присілку Іванівка, Ужгородського району. Про це йдеться на сторінці Інституту.

 

В Іванівцях тільки ромських дітей нараховується більше 450. Молоді роми, більшість з яких важко читають і пишуть, слухали про важливість збору і сортування відходів. Дітям розповіли про можливості сортування сміття та етапи цього процесу, а потім молодь взяла участь у прибиранні побутового сміття в поселенні та в навколишніх хащах.

Як розповів Суспільному керівник Інституту еколого-релігійних студій Олександр Бокотей, співробітники Інституту розраховували на те, що прибиратимуть поселення 50 дітей, а їх було понад 150.

З його слів, з ромською молоддю співробітники Інституту та священники греко-католицької єпархії проводять екопросвітницькі заняття не вперше. "Ми з ними розмальовували екоторби, робили коробки для кажанів, тепер сміття збирали. На Закарпатті є 4 священники, які працюють з ромськими громадами", — сказав Олександр Бокотей.

Як розповів керівник ІЕРС, зібрали вчора діти цілий віз сміття. Такі акції проводитимуться з ромською молоддю й надалі. Семінар проводився в рамках Міжнародного твіннінг-проєкту: "Екологічна освіта та підвищення рівня екологічної свідомості в регіоні Вайоц-Дзор Вірменії та Закарпатській області України".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів