На Закарпатті започаткували дегустацію мінеральних вод

На Закарпатті започаткували дегустацію мінеральних вод
Днями у Полянській ТГ на території відомого санаторію «Квітка полонини» відбулася відкрита зустріч представників оздоровчих закладів з постійною комісієюпри Закарпатській обласній раді з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації.

 

Присутні порушили актуальні питання, що стосуються природоохоронної діяльності, серед яких збереження родовищ мінеральних вод та інших атракцій, розвиток туристичного потенціалу Свалявщини та проблема сплати податків лікувально-оздоровчих закладів.

На Закарпатті налічується більше 2-х сотень джерел мінеральних вод, про які відомо вже близько 400 років. Відповідно до регулярних режимних спостережень, є стабільність у хімічному складі води, однак останніми роками спостерігається тенденція до зниження її кількості.

Серед гірких прикладів, каже пан Павло, – закриття алергологічної лікарні в Солотвині і висихання Неліпинського родовища мінеральної води. На зустрічі говорили і про проблему ліцензіатів та сплати податків санаторіями. Федір Шандор підкреслює, чимало організацій, що позиціонують себе як лікувально-оздоровчі, уникають сплати податків.

Першою ж в Закарпатській області по сплаті туристичного збору є аж ніяк не великі Ужгородська чи Мукачівська міські ТГ, а Полянська територіальна громада.Наприкінці обговорення було підписано угоду про співпрацю між комісією з питань транскордонного співробітництва, туризму і рекреації Закарпатської обласної ради, Закарпатською туристичною організацією та ГО «Сольва прогрес».

Серед інших питань , які обговорювали – перспективи розвитку нових туристичних маршрутів Свалявщини. Другою частиною зустрічі підприємців та представників влади Закарпаття стала дегустація мінеральних вод.Тож у Свалявщині започаткували дегустацію мінеральних вод, а вся Україна може взяти таку гастрономічну атракцію на озброєння. Ну а в Полянській ТГ тим часом ґрунтовно займатимуться розвитком туристичного потенціалу та збереженням і охороною природних ресурсів як історичних родзинок Карпатського краю.

 

10 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів