Як приготувати ідеальну сирну запіканку — ось декілька секретів

Як приготувати ідеальну сирну запіканку — ось декілька секретів
Сирна запіканка — справжня паличка-виручалочка для багатьох любителів здорової їжі. Її подають на сніданок, полуденок із солодкими соусом, що надає цій страві приємного післясмаку, або ж узагалі без "підливки". Ще з дитинства всі пам'ятають смак цієї страви, адже рекомендують її до вживання навіть найбільш юним гурманам.

 

Унікальність запіканки з сиру не лише в смаку, а в неабиякому рецепті приготування. Однак, незважаючи на простоту техніки, більшість господинь замість пишної з рум'яною скоринкою запіканки, у результаті отримують позбавлену форми і апетитного вигляду масу. І це при тому, що діяли вони строго за рецептом. Але в чому тоді підступ, і в чому ж криються секрети приготування ідеальної запіканки, яка сподобається навіть діткам?

1. Сир — основний інгредієнт запіканки, який в обов'язковому порядку повинен бути свіжим і натуральним, тому при його покупці у вигляді брикетів, необхідно дивитися на терміни. При цьому, якщо термін зберігання сиру більше 7 днів, то це говорить про його "штучність", і купувати даний продукт не варто.

Тим покупцям, які звикли за кисломолочною продукцією відправлятися на ринок, де сир на вагу реалізують без вказівки терміну виробництва, потрібно орієнтуватися на колір і запах сиру. Дріжджовий і кислий запах, а також обвітреність, розкажуть про несвіжість;

2. Сир завжди потрібно попередньо протирати через сито, щоб у ньому не залишилося грудочок і маса наситилася киснем — це дасть уже готовій запіканці ту саму легкість. При цьому замінювати сито блендером не потрібно, оскільки він не дасть такого ефекту. Блендером же можна скористатися для розмішування сирної маси, але не для "протирання" сиру;

3. Досвідчені кулінари рекомендують не додавати в процесі замішування своєрідної заготівельної сирної маси борошно або манку. Без цих інгредієнтів запіканка більш ніжна, м'яка і пориста;

4. Температурний режим у духовці — ключовий момент. І в момент, коли потрібно виставити градуси, не слід покладатися на домисли. В процесі випікання запіканки, важливо слідувати рецепту і необхідному температурному режиму. Класична сирна запіканка запікається тільки при температурі 190 градусів 45 хвилин.

5. Начинка теж має значення. Наприклад, якщо запіканка буде з гарбузом або вишнею, то варто врахувати той факт, що з ягід і фруктів буде випаровуватися волога. За рахунок вологи, час приготування слід збільшити на 10 хвилин, інформує Ukr.Media.

 

27 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів