Беріть на замітку: прості кроки, які допоможуть зробити спорт звичкою

Беріть на замітку: прості кроки, які допоможуть зробити спорт звичкою

 

Дивлячись на красивих, активних, позитивних спортивних людей, хочеться зайнятися спортом і бути такою ж сильною та енергійною людиною, інформує Ukr.Media. Однак на практиці виявляється, що не вистачає часу, сил, мотивації. В результаті куплене спорядження припадає пилом в кутку, а всередині з'являється почуття провини перед самим собою. Займатися спортом регулярно не так складно, якщо правильно організувати час і поміняти ставлення до вправ.

Ставте мету

Будь-яке заняття без мотивації спочатку провальне. Тому спочатку розберіться, навіщо займатися спортом, а потім поставте конкретну мету. Краще, щоб це було щось конкретне. "Схуднути" — занадто розмита мета. "Схуднути на 5 кілограмів за 5 місяців" — більш конкретна. Якщо вирішили бігати, поставте мету подолати 5 кілометрів за 30 хвилин або навіть взяти участь в аматорському забігу і зайняти призове місце.

Головне, ставити досяжні цілі, виходячи з початкових даних. Можете порадитися з тренером і він підкаже, який реальний результат можна отримати, і задасть потрібний напрямок.

Обирайте те, що подобається

Існує безліч видів спорту. Якщо не подобається робити монотонні вправи протягом години, запишіться на аеробіку або спортивні танці. Не хочете йти в спортзал? Займіться бігом, плаванням, катанням на велосипеді. Щоб весело проводити час в компанії, запишіться в команду з волейболу або баскетболу. Замість тягання гир підійде скелелазіння — цікаве заняття і допомагає зміцнити м'язи. Разом з другом або подругою займіться тенісом.

Обирайте той вид спорту, який до душі. Тоді заняття не будуть сприйматися як щось нудне, але необхідне.

Займайте мозок

Якщо спорт здається досить нудним заняттям і взагалі втратою часу, займіть чимось під час заняття мозок. Слухайте музику, подкасти, аудіокниги. Вдома увімкніть фоном улюблений фільм або ролик улюбленого блогера. Загалом, займіть чим-небудь мозок, щоб він не нудьгував і не думав, коли вже скінчиться тренування, щоб зайнятися іншими цікавими справами.

Починайте з малого

Або не намагайтеся одразу взяти найбільшу вагу і пробігти велику кількість кілометрів. Навпаки, робіть короткі тренування. Якщо зможете виконувати хоча б 15-хвилинну зарядку кожен день, вважайте це першою перемогою. Поступово, коли відчуєте в собі спортивний азарт, а 15 хвилин з невеликою вагою буде недостатньо, збільшуйте тривалість і навантаження.

Вносьте в тренування різноманітність і виконуйте при кожному занятті різні вправи на одні й ті ж м'язи. Наприклад, чергуйте присідання і випади. Ускладнюйте і самі вправи: робіть з вагою, з вузькою або широкою постановкою ніг, на боці, спині й т. д. Збільшуйте кількість підходів, а не вправ.

Одягніться по-спортивному

У першу чергу підберіть зручний одяг для занять. Це може бути спортивний костюм або просто футболка і спортивні штани. Важливо, щоб одяг не заважав рухам і при цьому надавав впевненості. Красивий спортивний одяг дає зайвий стимул приступити до тренування. Можна, звичайно, займатися і в старій футболці, якщо подобаєтеся в такому вигляді саме вам.

Особливу увагу приділіть взуттю, навіть якщо займаєтеся вдома. Кросівки не повинні ковзати та сковувати ступню. Якщо займаєтеся в приміщенні, обирайте легкі "дихаючі" моделі.

Купуйте спорядження

Буде набагато зручніше і приємніше виконувати вправи на килимку, а не на голій підлозі або покривалі. Придбайте все, що необхідно для тренування. На першому етапі можуть знадобитися фітнес-гумки, розбірні гантелі, фітбол. Покупки залежать від виду спорту і поставлених цілей.

Більшість спортивних гаджетів ніяк не допомагають тренуватися, а часто і просто відволікають. Тому не потрібно заздалегідь обвішуватися девайсами. Відправляйтеся за конкретною електронікою, коли відчуєте в ній необхідність.

Відстежувати результати допомагають додатки, які можна встановити на смартфон.

 

29 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів