УЧОРА НА ПОЖЕЖІ В ЗАКАРПАТТІ ЗАГИНУЛО ДВОЄ ЛЮДЕЙ

Чергова трагедія на Закарпатті. В селі Тур’я Поляна Перечинського району під час гасіння пожежі знайдено тіла двох людей, які, як припускають представники органів Державного пожежного нагляду, загинули на наслідки отруєння чадним газом.

 

Першоджерелом пожежі, згідно із заключеннями перечинських пожежників, стало необережне поводження з вогнем господаря будинку, який необачно залишив тліючий недопалок. Пожежу помітили сьогодні вночі сусіди загиблого подружжя, котрі прокинулися від величезної заграви та відблисків полум’я у вікнах. Вони ж і викликали до місця пригоди перечинських рятувальників.
Пожежа на момент виявлення її людьми давно пройшла зародкову стадію, а тому імовірність того, що люди зможуть вижити у тому пеклі, була надто малою. Пожежникам знадобилося близько години часу аби приборкати вогонь, але врятувати людей не вдалося.
Подружжя, яке мешкало в будинку загинуло від задухи, після чого полум’я спотворило їх тіла до невпізнання. Жертв на пожежі могло бути більше, але, на щастя, 17-тирічний син Ганни та Михайла, напередодні поїхав до одного з місцевих ліцеїв, де він навчається.
В ГУ МНС України в Закарпатській області вказують на вкрай нестабільну пожежну обстановку – кількість пожеж порівняно з минулим роком зросла майже на сімдесят п’ять відсотків, збільшилась і кількість так званих пожеж з трагічними наслідками. За неповний місяць 2006 року через вогонь та пов’язані з ним небезпечні фактори вжне загинуло десятеро людей, серед яких і одна дитина.
Серед факторів та обставин, що призвели до погіршення ситуації з пожежами в ГУ МНС України в Закарпатській області, називають погіршення погодних умов (похолодання), використання потужних електрообігрівальних приладів (для опалення приміщень) та несправного пічного опалення. Однак рятувальники переконані, що все ж основна причина – незнання, нехтування, а часто й свідоме ігнорування вимог пожежної безпеки. Так, в половині випадків, що сталися в січні, до загибелі людей призводило паління в ліжку, іноді в нетверезому стані.
Рятувальники сподіваються стабілізувати обстановку з пожежами за рахунок нещодавно запроваджених на території області додаткових заходів щодо попередження пожеж, загибелі та травмування на них людей, які передбачають роботу з населенням, спрямовану на формування в краян основ культури їхньої безпеки, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.

 

03 лютого 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів