Домашні тренування або тренажерний зал — що обрати новачкові для занять спортом

Домашні тренування або тренажерний зал — що обрати новачкові для занять спортом

 

Щоб швидко привести себе у форму, найпростіше купити абонемент в тренажерний зал, інформує Ukr.Media. Але якщо такої можливості немає, тренування можна проводити і в домашніх умовах. Обидва варіанти мають як плюси, так і мінуси, про які потрібно дізнатися до початку занять.

Тренування в тренажерному залі: переваги та недоліки

Якщо ви новачок і погано розбираєтеся в тому, як виконуються вправи і будується тренування, необхідно починати тільки зі спортивного залу. Тут завжди можна пройти тренування з інструктором, взяти абонемент або просто попросити допомоги в складній ситуації.

Доступ до тренажерів та іншого необхідного інвентарю дозволяє підлаштувати заняття під свої цілі, а також зробити їх максимально комфортними і різноманітними. Крім того, можливість ходити в тренажерний зал стане відмінною мотивацією відвідувати всі заплановані тренування.

З мінусів можна відзначити тільки високу вартість абонемента і необхідність витрачати час на дорогу до спортивного клубу і назад, але цю проблему можна вирішити, обравши місце ближче до місця проживання.

Домашні тренування: плюси та мінуси

Займаючись вдома, ви економите гроші на абонементі і час, який могли б витратити на дорогу. Крім того, можна займатися, коли зручно, і будувати тренування так, як вам хочеться. Але врахуйте, що складати програму доведеться самостійно.

Якщо для вас спорт — це вимушена необхідність, і ви кожен раз буквально змушуєте себе займатися, то буде велика спокуса перенести або взагалі скасувати тренування. Але найголовніший мінус самостійних занять вдома — відсутність вільного простору і необхідного інвентарю.

Поради для тренувань вдома

Якщо ви все-таки вирішили тренуватися вдома, спочатку визначте мету.

Якщо у вас мало часу, достатньо і двох тренувань на тиждень. У цьому разі одне заняття буде присвячене опрацюванню нижньої частини тулуба (поперек, прес і ноги), а друге — верхньої (грудні м'язи, верхня частина спини, руки, верхній прес і плечі).

Якщо часу достатньо, проводьте 3 тренування на тиждень. В цьому випадку на кожному занятті опрацьовується одна група м'язів (ноги, груди і спина).

У день тренування ніг додаються плечі, до грудних м'язів приєднується трицепс, а спина прокачується разом з біцепсом. Але таку програму краще розробляти разом з досвідченим тренером, щоб вона відповідала вашому рівню підготовки.

Сьогодні багато фахівців працюють онлайн, тому скласти індивідуальний план і навіть провести дистанційне заняття буде нескладно.

Який би варіант ви не вибрали, пам'ятайте, що на досягнення бажаного результату впливає не лише правильна програма, але і режим харчування. Дієту складайте тільки з фахівцем (сертифікованим тренером або нутриціологом), а не самостійно.

І тоді всі ваші зусилля разом дадуть гарний результат.

 

24 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів