В Ужгороді шукають злодіїв, які покрали решітки на площі Петефі, через що травмувалася дитина

В Ужгороді шукають злодіїв, які покрали решітки на площі Петефі, через що травмувалася дитина
Садна і подряпини на тілі дитини – такі наслідки "роботи" злодіїв, які поцупили решітку з вентиляційного отвору на площі Петефі в Ужгороді. Прикрий інцидент трапився у понеділок і одразу набув розголосу у соцмережах.

 

Увага!!!! Сьогодні гуляю по Петефі, моя дитина впала в яму. Те, через що я пережив за ці секунди... щоб не скласти словами. Поліція прибула, дані забрали. Дівчата, що мені робити, якщо цього не буває з причини? - написала мама постраждалої дитини Olya Vovkovaja

Невдовзі у департаменті міського господарства Ужгородської міської ради прокоментували інцидент. Так, у департаменті кажуть, що сталося це через чергову крадіжку решіток вентиляційних отворів. І такі випадки, на жаль, непоодинокі, адже злочинці здають люки на металобрухт, а відтак страждаюь усі мешканці міста.  

Крім того, у ДМГ інформують: "Департамент міського господарства звернувся до поліції щодо виявлення осіб, які станом на вчора викрали 3 оцинковані закріплені металеві решітки. Наразі вентиляційні отвори закриті гранітними плитами, нові решітки вже замовили. Решітки, які перевстановлювали вже кілька разів через неодноразові крадіжки, за попередніми даними, вкрали у п'ятницю-суботу. Наразі триває перегляд записів із камер відеоспостереження".

Як повідомили нашому виданню в самій поліції, факт справді зафіксовано і за ним триває перевірка.

Щоправда, тут слід визнати: фактів крадіжок люків по місту вистачає. І не тільки по місту, аналогічна ситуація всюди по Україні. Так, за інформацією зі ЗМІ, в 2018 тільки в Ужгороді  викрали півтори сотні кришок люків та майже 40 решіток зливової каналізації! І навіть якщо протягом минулого року ця статистика дещо відрізнялася, то суті вона не міняє: такі факти, на жаль, систематичні. І це попри те, що комунальники постійно думають над тим, як подібне попередити.  

Злодії ж несуть і люки, і решітки у пункти прийому металобрухту і буквально за копійки здають комунальне майно. До речі, ситуація б покращилася, якби вдалося якимось чином вплинути на підприємців, які приймають металобрухт. Варто нагадати, що їхні дії підпадають під ознаки ст. 198 Кримінального кодексу України - "Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом". Тобто, причетні до такого горе-бізнесу можуть отримати термін до шести місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років. На крадіїв чекає відповідальність ще більша. 

У цій ситуації прикро й інше: чомусь навіть ті факти, які потрапляють у кримінальну площину, у нашому місті переводять у політичну. Вибори невдовзі, то й зрозуміло. Лишається сподіватися, що мудрі люди правильні висновки зроблять...

P.S. До речі, люк тимчасово прикрили плиткою (на фото) - до того часу, поки не буде встновлена нова зливова решітка. 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів